Antreprenori locali

Unul dintre fondatorii importatorului de piese auto Autonet a pariat pe un business în producţia de vin

14 nov 2017 Autori: Cristina Rosca , Sorin Pâslaru

Antreprenorii Johann Brutler şi Mihaly Lieb au pus în 1999 bazele Cramei Nachbil din Satu Mare, care produce anual 60.000 - 70.000 de litri de vin, având un total de 23 de hectare cultivate cu viţă de vie. Astăzi businessul este contro­lat de copiii fondatorilor, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Crama Nachbil are 23 de hectare de viţă de vie cultivate în proporţie de 60% cu soiuri roşii, iar restul cu albe. Există un mix de soiuri româneşti şi internaţionale. Zona este cu­nos­cută pentru producţia de vin, având o istorie de peste un mi­leniu. În trecut însă se mergea preponderent pe vinuri albe.

Primele hectare au fost cultivate cu vie nouă (în total 11 hectare) în 2006, prin fonduri SAPARD. În 2011, alte 9 hectare au beneficiat de programul de reconversie. Restul sunt cultivate cu vie veche.

Mihaly Lieb este cunoscut în piaţă ca unul dintre fondatorii grupului Autonet, cel mai mare importator de piese auto din România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2017

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, importator
, piese auto
, Autonet
, vin
, productie
, Johann Brutler
, Mihaly Lieb
, crama
, Nachbil
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide