Companii

Urmează conferinţa ZF/Liberty „GALAŢI GREEN VALLEY – Noul pol de investiţii pentru viitor”, marţi 4 aprilie. Cum poate deveni Galaţiul un hub pentru producţia şi utilizarea de hidrogen

Urmează conferinţa ZF/Liberty „GALAŢI GREEN VALLEY...

Autor: Răzvan Botea

23.03.2023, 08:30 202

Deşi încă un domeniu în dezvoltare, hidrogenul este văzut ca unul dintre combustibilii viitorului, pentru că poluează mult mai puţin şi poate ajuta în atingerea ţintelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon până aproape de zero. România are potenţialul de a produce şi folosi hidrogenul, dar este nevoie de implicarea tuturor actorilor, de la autorităţi la specialişti şi jucători din industrie.

„Principala provocare în producţia de hidrogen este trans­portul acestuia, de aceea hidrogenul trebuie produs acolo unde este folosit. Judeţul Galaţi ar putea deveni un adevărat hydrogen valley, avem industrie siderurgică, avem oraşul, avem portul şi alte industrii. Este un avantaj imens să dezvoltăm hidrogen aici. Grupul nostru investeşte deja, credem că şi România ar trebui să investească în hidrogen“, este de părere Ajay Aggarwal, preşedinte al LIBERTY Steel Group Europa şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, LIBERTY Galaţi.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro