Companii

UTI si Romprest, contract de 41 mil. euro cu Posta

31.07.2008, 18:25 106

Firmele UTI Facility Management si Romprest au castigat un contract de peste 41 mil. euro (148 mil. lei) cu Posta Romana, in urma caruia vor furniza servicii de curatenie, mentenanta si intretinere a cladirilor si instalatiilor pentru o perioada de patru ani.
Licitatia a fost organizata de Bursa Romana de Marfuri (BRM), in calitate de consultant-organizator. "Diferenta favorabila de pret obtinuta de Posta Romana dupa negocieri este de aproape 33 de milioane lei pentru patru ani, respectiv peste 8,2 milioane de lei pe an", afirma reprezentantii BRM.
Valoarea de adjudecare a contractului de achizitie de servicii de curatenie si servicii de mentenanta si intretinere cladiri si instalatii este cea mai mare dintre contractele incheiate in primele sapte luni ale anului prin intermediul Bursei Romane de Marfuri.
UTI Facility Management este divizia de curatenie si mentenanta a grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Romprest are ca actionar majoritar fondul de investitii britanic 3i (peste 44%), care mai detine participatii la compania de servicii medicale private Centrul Medical Unirea si la producatorul local de software Gecad Technologies. Alaturi de 3i, din actionariatul Romprest mai fac parte fondul de investitii Detaco (42,7% din titluri) si Aeroportul International Henri Coanda cu 10%. Anterior, Detaco a preluat un pachet important de actiuni de la Cristi Borcea, unul dintre actionarii clubului de fotbal Dinamo Bucuresti.
Potrivit unor declaratii anterioare ale directorului Postei Romane, Dan Mihai Toader, activitatea de mentenanta si curatenie a fost externalizata in acest an, alaturi de alte activitati, precum cea de transport valoric.
Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de 7.100 de oficii postale. In 2007, societatea a consemnat o cifra de afaceri de 312,8 mil. euro, in crestere cu 35% in euro comparativ cu anul precedent.
Actionarii operatorului postal sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO