Companii

Uzina de la Brasov are in plan sa umple Africa de tractoare

04.07.2001, 00:00 28



Uzina Tractorul din Brasov ar putea furniza, incepand din acest an, componente pentru tractoare care ar urma sa fie produse intr-o zona libera din Egipt si destinate celor 22 de tari africane, transmite Mediafax.

Directorul general al societatii Tractorul, Petre Filip, a declarat, ieri, ca uzina brasoveana ar putea exporta in Egipt 75% din componentele tractoarelor. El a adaugat ca afacerea ar putea demara in urmatoarele trei luni.

Filip a precizat ca, in urma discutiilor purtate intre cele doua parti, cu prilejul vizitei premierului Adrian Nastase in Egipt, s-a stabilit ca firma care va realiza montajul sa produca intre 6.000 si 10.000 de tractoare anual.

"Uzina noastra ar exporta, in aceste conditii, componente in valoare de minim 40 de milioane de dolari", a adaugat Filip.

Societatea Tractorul Brasov a livrat pe piata interna, de la aparitia Ordinului Ministerului Agriculturii si Alimentatiei Publice 97/2001, un numar de 1.626 de tractoare. In prezent, Tractorul mai are cereri de la producatorii agricoli pentru alte 1.963 de tractoare.

SC Tractorul UTB SA mai produce anual 2.500 de tractoare destinate pietei americane si alte 300 pentru Canada. De asemenea, uzina exporta in Pakistan aproximativ 1.500 de tractoare anual, iar in Slovenia si Croatia intre 400 si 500 de bucati.

Petre Filip a mai spus ca, in lunile mai si iunie, uzina a depasit pragul de rentabilitate de 1.000 de tractoare lunar, insa ar trebui sa produca mai mult de 1.200 pentru a fi profitabila.

Filip a mai declarat ca societatea si-a achitat obligatiile de plata pentru lunile mai si iunie catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, fondurile speciale si bugetul local. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO