Companii

Valmar, Porsche: Vom pune accent pe servicii

Valmar, Porsche: Vom pune accent pe servicii

Brent Valmar este director general al Porsche Romania si detine si functia de vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania

06.06.2008, 20:24 38

In acest an Porsche Romania, importatorul marcilor VW, Audi, Skoda, Seat si Porsche, isi va extinde reteaua de dealeri la peste 100 de concesionari, depasind-o pe cea a Dacia, care are aproximativ 90 de locatii de vanzare, in contextul in care constructorul roman a comercializat pe piata locala aproximativ 110.000 de autovehicule, iar Porsche Romania putin peste 58.000 de unitati. In 2010 numarul concesiunilor este de aseptat sa ajunga la 114 unitati.
"Anul acesta reteaua Porsche Romania va depasi 100 de dealeri. In cadrul pietei locale activitatea de postvanzare, precum si cea legata de servicii va deveni foarte importanta. Spre exemplu, din toamna acestui an se vor opera schimbari pe partea de logistica pieselor de schimb, aprovizionarea fiind realizata de la depozitul de la Budapesta si nu de cel de la Salzburg. Astfel in partea de vest a tarii aprovizionarea va fi realizata "peste noapte", a declarat pentru ZF Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, care mai detine si functia de vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).
Potrivit directorului general al Porsche Romania, capacitatea de service a dealerilor a fost extinsa, atat prin lucrarea in doua schimburi a cate opt ore, cum este cazul la concesionarul Porsche Bucuresti Nord, cat si prin crearea a noi posturi de lucru - la Porsche Bucuresti Vest, care vor fi finalizate in termen de o luna.
Vanzarile Porsche au avansat in primele cinci luni ale acestui an cu 8%, la un volum de peste 23.400 de unitati. Daca acest ritm este mentinut pana la finele anului, vanzarile celui mai mare importator ar putea ajunge la 63.000 de unitati.
"Vanzarile Porsche vor stagna in acest an, sau vor creste usor la un volum cuprins intre 58.000 si 60.000 de unitati. Acest proces de stagnare nu va fi intalnit numai la marcile reprezentate de Porsche Romania, ci la mai multi importatori. Divizia Weltauto va cunoaste o dezvoltare puternica in perioada urmatoare, dealerii Volkswagen si Skoda obtinand autorizatie si pentru Weltauto. Modelele comercializate prin intermediul diviziei de second hand vor proveni din Romania si nu se vor importa din afara", a spus Valmar. Marca cu cea mai accelerata crestere din cadrul Porsche Romania a fost Audi, care in primele cinci luni a comercializat 1.245 de automobile, in crestere cu 11,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care targetul marcii de 2.900 de unitati presupune o crestere de aproximativ 10 procente. Cel mai bine vandut model a fost noul A4 cu 562 de modele comercializate, in timp ce din modelul sport R8 s-au livrat 12 unitati.
Marca cu cele mai ridicate vanzari a fost Skoda, care a comercializat pe piata locala aproape 10.400 de masini, urmata de VW cu 10.135 de unitati.
Reteaua Porsche Inter Auto, principalul dealer al Porsche Romania, se va extinde in perioada urmatoare inclusiv cu alte doua noi locatii in Capitala, in afara de cea destinata marcilor Bentley, Lamborghini si Audi.
"Porsche Inter Auto va mai deschide in primavara anului viitor un nou dealer in sudul Capitalei pentru marcile VW si Skoda si unul in partea de est, investitia fiind de peste 5 mil. euro. Principalul finantator al proiectelor este Porsche Bank", a adaugat Valmar.
Dealerul destinat marcilor de lux ale Grupului VW-Audi, care va cumula investitii de 17 milioane de euro, va fi deschis oficial in prima parte a anului viitor, potrivit directorului general al Porsche Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO