Vânzările de camioane continuă să piardă viteză, cu toate că economia creşte

Secțiune susținută de Medlife Logo

2 mai 2018 Autor: Bogdan Alecu

♦ Lipsa şoferilor, nesiguranţa cu privire la asigurările de tip RCA şi legislaţia în schimbare în Europa de Vest au limitat apetitul transportatorilor rutieri cu privire la achiziţia de noi camioane.

Vânzările de camioane grele, de peste 16 tone au scăzut anul trecut cu 25% la aproape 6.500 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în timp ce în primele trei luni ale acestui an ritmul s-a mai temperat, iar volumele s-au aflat la un nivel similar cu cel din 2016 - de aproximativ 1.900 de unităţi. „Anul precedent a reprezentat o scădere neaşteptată a pieţei de camioane în comparaţie cu anul 2016. Scăderea a fost de aproximativ 25%, fiind cauzată de cererea redusă de camioane în segmentul de transport internaţional. Cauzele acestei scăderi au fost atât lipsa şoferilor profesionişti cât şi schimbările în legislaţia muncii din anumite ţării vestice cu privire la timpii de odihnă şi diurnă“, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
camioane
, vanzari
, transport
, transportatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide