Companii

Varta ia în calcul România pentru o fabrică de baterii pentru maşini electrice. Nemţii sunt furnizori pentru Ford şi Volkswagen. România va produce primul autovehicul electric începând cu anul 2024

Varta ia în calcul România pentru o fabrică de baterii...

Autor: Bogdan Alecu

07.03.2022, 00:06 2427

România va produce primul autovehicul electric începând cu anul 2024, când Ford va demara la Craiova asamblarea viitoarei utilitare cu sistem electric de propulsie, în timp ce Dacia mizează pe un al doilea automobil electric după anul 2026.

Gigantul german Varta ia în calcul România pentru o investiţie într-o fabrică de baterii pentru maşini electrice, iar investiţia s-ar ridica la circa un miliard de euro. Spre comparaţie, numai în Ungaria doi producători de astfel de baterii au deja în derulare investiţii de 3 miliarde de euro.

Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a postat iniţial vineri, 3 martie un mesaj legat de o întâlnire cu reprezentanţi ai Varta, însă ulterior mesajul a fost şters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO