Companii

Vecinul de la o aruncătură de băţ. Dezvoltarea rezidenţială a Bucureştiului a pus pe hartă blocuri la doi paşi distanţă unele de altele, fără lumină naturală şi fără spaţiu verde

Vecinul de la o aruncătură de băţ. Dezvoltarea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.05.2021, 00:02 13795

În acest context, la începutul acestui an problema PUZ-urilor de sector din Bucureşti a fost în prim-plan după ce Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a propus suspendarea PUZ-urilor, iniţial pentru doi ani.

Spaţii înghesuite între blo­curi, vedere nestingherită în balconul vecinului de vizavi, alei blocate şi şoferi cu nervii întinşi la maxi­mum – sunt consecinţele ansam­blurilor rezidenţiale care s-au ridicat în ultimii ani în Bucureşti şi în oraşele mari ale ţării. Din dorinţa de a exploata la maximum terenurile disponibile, unii investitori nu au mai luat în calcul nevoia locatarilor de spaţiu, de zone verzi şi de lumină naturală, aşa că au transformat în apartament orice petic de pământ.

„Majoritatea cartierelor din marile oraşe ale României s-au născut într-un mediu cu reguli ale jocului schimbate faţă de anii trecuţi: terenul de construit este cât îşi permite dezvoltatorul să inves­tească, iar scopul agentului eco­nomic este, în mod firesc, acumularea de profit. Totuşi, când distanţele dintre clădiri sunt mari, simţi că poţi respira”, spune arhitectul Radu Negoiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO