Companii

Vodafone România a încheiat anul fiscal cu venituri de 764 de milioane euro

Vodafone România a încheiat anul fiscal cu venituri de...

Autor: Dorin Oancea, Roxana Rosu

17.05.2022, 09:22 233

Vodafone România a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022 venituri din servicii de 764 milioane euro, faţă de 801 milioane de euro în anul precedent, potrivit datelor publicate la nivel de grup.

Potrivit companiei, veniturile din servicii în baza organică au înregistrat o scădere de 0,1% faţă de anul financiar încheiat în martie 2021.

Baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022 şi include clienţii serviciilor mobile şi fixe, precum şi ai soluţiilor IoT.

“În ultimul an financiar am continuat să ne concentrăm pe asigurarea unei conectivităţi fiabile atât pentru zonele rurale, cât şi pentru cele urbane, pe sprijinirea companiilor care ne sunt clienţi, în special a companiilor mici şi mijlocii, în drumul acestora către creşterea gradului de digitalizare pentru a beneficia de oportunităţile unei lumi digitale, oferindu-le soluţii dedicate şi expertiza noastră. Am continuat să colaborăm cu autorităţile publice pentru a accelera transformarea digitală a României, dar şi să fim un partener de încredere pentru clienţii noştri şi pentru societate în general, navigând, în acelaşi timp, printre provocările şi incertitudinile pe care le-au adus cel de-al doilea an de criză pandemică, precum şi impactul creşterii semnificative a costurilor asupra business-ului nostru”, a declarat Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Romania.

Vodafone România şi-a extins portofoliul de soluţii digitale pentru companii cu o serie de soluţii adresate fermierilor şi care integrează tehnologii IoT inovatoare bazate pe senzori.

De asemenea, compania  a lansat soluţia Soft POS pentru digitalizarea plăţilor, care permite comercianţilor să accepte plăţi prin intermediul telefonului mobil, în locul clasicului POS.

Ca partener de tehnologie al Salvamont România, singurul serviciu de salvare montană din ţară, Vodafone a asigurat fondurile necesare pentru achiziţionarea de echipament pentru localizarea victimelor avalanşelor (sistemul Recco), o premieră naţională.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO