Companii

Vremea bună a dus la 4,1 mil. euro afacerile danezilor de la FirstFarms

Vremea bună a dus la 4,1 mil. euro afacerile danezilor...

Autor: Gabriel Razi

28.11.2013, 00:06 86
Grupul danez FirstFarms, care deţine o fermă de 4.400 de hectare de teren arabil în apropierea oraşului Buzău, a ajuns în primele nouă luni ale anului la încasări de 4,1 milioane de euro (31 milioane de coroane daneze), în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, potrivit informaţiilor dintr-un raport. Plusul a venit pe fondul vremii bune pentru agricultură ce a determinat creşterea producţiilor.
 
„Productivitatea din România a fost mai mare decât cea estimată iniţial. (…) Preţurile pentru cereale şi pentru seminţele oleaginoase au fost sub cele bugetate”, arată în document oficialii FirstFarms.
 
Compania nu face nicio estimare în privinţa profitului sau pierderilor înregistrate în primele nouă luni pe piaţa locală. Rezultatele la nivel de grup, ce includ şi operaţiunile agricole din Slovacia, arată că în primele trei trimestre a fost marcat un profit brut de 2,5 milioane de euro, de 17,5 ori mai mare decât în perioada similară anterioară.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO