Companii

Wargha Enayati: Avem zilnic 500 de pacienţi la Enayati Medical City, jumătate vin din provincie. Oraşul medical este o alternativă la spitalele din Istanbul şi Viena

Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City: Să aduni 12 furnizori sub acelaşi acoperiş este greu de replicat în provincie, pentru că nu există infrastructura necesară.

Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City: Să aduni 12 furnizori sub acelaşi acoperiş este greu de replicat în provincie, pentru că nu există infrastructura necesară.

Autor: Mirabela Tiron

01.03.2022, 18:00 339

Enayati Medical City, unul din cele mai mari proiecte greenfield  în piaţa medicală privată, a finalizat anul trecut cu afaceri de 16,5 milioane de euro.

Enayati Medical City, cel mai nou ju­cător de pe piaţa serviciilor medi­cale, targetează în acest an o cifră de afaceri de 35 mil. euro, faţă de 16,5 mil. euro anul trecut,potrivit oficialilor companiei.

„Am vrut prin acest sistem medical pe care l-am dezvoltat să oferim o alternativă la Viena şi Istanbul, românii să vină aici în loc să meargă la tratament în aceste oraşe. Am adunat elita medicinii, diferiţi furnizori, sub acelaşi acoperiş“, a spus pentru ZF Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City. Oraşul  medical a implicat investiţii de 65 de milioane de euro, cea mai mare investiţie realizată de la zero în ultimii ani în sectorul privat de sănătate. Antreprenorul a început construcţia proiectului  Enayati Medical City la jumătatea anului 2018, alături  de italienii de la Monza pentru partea de spital de onco­logie, pe o suprafaţă de 35.000 de mp, constructorul fiind Synergy Construct. Enayati Medical City şi-a început acti­vitatea în plină pan­demie, în ianuarie 2021, şi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 16,5 mil. euro. „Aşa cum am pre­văzut merge bine oraşul medical. Piaţa medicală pri­vată a crescut mult anul trecut datorită laboratoa­relor pe fondul pan­demiei COVID-19, anul acesta pentru mulţi furnizori va fi o creş­tere normală, nu specta­culoasă ca anul trecut“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO