Companii

Wizz Air, venituri de 3,9 mld. euro. Firma înregistrată în România are 1.000 de angajaţi, dar venituri zero. Cum explică operatorul aerian?

Wizz Air, venituri de 3,9 mld. euro. Firma înregistrată...

Autor: Miruna Diaconu

01.02.2024, 10:00 518

Grupul Wizz Air a avut venituri de 3,9 miliarde de euro în anul financiar 2023, care, în cazul operatorului, s-a încheiat în luna martie a anului trecut. Potrivit raportului de venituri al companiei, Wizz Air a încasat din zborurile operate înspre şi dinspre România circa 438 milioane de euro. Pe de altă parte, Wizz Air are o sucursală în România controlată de compania mamă, care, în 2022, a avut o cifră de afaceri de 0 lei şi a înregistrat pierderi de 251 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Wizz Air Hungary LTD a avut peste 1.000 de angajaţi în 2022. Sucursala Wizz Air din România funcţionează ca un centru de cost, astfel că veniturile încasate din bilete nu sunt înregistrate pe această companie, ci direct de compania-mamă. Pierderile înregistrate de compania din România reprezintă de fapt cheltuielile operaţionale ale sucursalei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO