Companii

WPP si Zoltan Szigeti s-au despartit

27.01.2005, 00:00 104



Zoltan Szigeti nu mai este WPP Head of Country, preluarea managementului companiei de catre un nou MD urmand a se face in curand, a declarat, miercuri, pentru Media & Advertising, Eleanor Mascheroni, Chief Marketing Officer, Corporate Communications, la Ogilvy & Mather Worldwide, New York.



Ogilvy & Mather s-a despartit de Zoltan Szigeti, dupa opt ani de zile, ca urmare a unor discordante privind managerierea afacerii.



"In prezent, purtam discutii cu Zoltan Szigeti despre planurile lui de viitor. Am cazut de acord asupra incetarii colaborarii noastre, dupa opt ani in care a fost alaturi de Ogilvy, ca urmare a unor neintelegeri privind managementul afacerii", precizeaza Eleanor Mascheroni.



Ea a adaugat ca Alex Herdt, CEO la Ogilvy & Mather Central and Eastern Europe, va sosi in curand in Romania, unde va colabora cu Zoltan Szigeti pentru a asigura preluarea management-ului companiei de catre un nou MD. Mascheroni nu a facut precizari legate de cine il va inlocui pe Szigeti la conducerea biroului local al WPP.



"Ogilvy & Mather ramane total devotata operatiunilor sale din Romania, pentru a raspunde clientilor sai locali si internationali. (...) Suntem incredintati ca avem un management puternic in fiecare dintre birourile noastre locale", mai precizeaza Eleanor Mascheroni.



Reactia oficiala a biroului din New York al Ogilvy and Mother Worldwide vine dupa ce, in ultimele zile, presa romana a speculat pe marginea faptului ca Mihaela Nicola si Zoltan Szigeti nu mai detin functiile presedinte al grupului de comunicare Ogilvy, respectiv WPP Head of Country. Au fost vehiculate mai multe motive referitoare la plecarea lor din grup, de la demisie pana la indepartarea din functie, ca urmare a unor nereguli financiare pe care le-ar fi depistat in cadrul companiei reprezentantii biroului din Londra al Ogilvy & Mather. Nu a fost trecut cu vederea nici un posibil amestec al Ogilvy Romania in campania electorala a PSD.



Contactat de catre Media & Advertising, Zoltan Szigeti a refuzat sa acorde o declaratie pe acest subiect, motivand ca, in lipsa unui comunicat oficial al biroului local al Ogilvy, se abtine de la comentarii.



Aceeasi reactie a avut-o si Mihaela Nicola, care a declarat ca, in lipsa unei pozitii oficiale a biroului local al retelei, considera "lipsa de profesionalism si eleganta" orice comentariu pe care l-ar putea face referitor de eventuala sa schimbare din functie.



Intrucat cei doi sefi ai grupului teoretic nu-si mai pot indeplini functiile, nu este deocamdata clar cine decide cand este momentul oportun pentru a se redacta un comunicat oficial al biroului local al Ogilvy. Contactata de Media & Advertising, Gabriela Lungu, Managing Director la Ogilvy PR, a refuzat sa precizeze acest lucru. Ea a spus ca o echipa de management a Ogilvy Romania va decide cand se va face publica pozitia oficiala a biroului local, fara a mentiona insa cine face parte din aceasta echipa.



Ogilvy & Mather face parte din grupul de companii WPP, care cuprinde peste 359 de birouri in peste 100 de tari. Biroul Ogilvy&Mather din Romania a fost infiintat in 1994. Din grupul de firme Ogilvy Romania mai fac parte Ogilvy PR, MindShare Media, Media Insight si Maximize Communication.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO