Companii

ZF LIVE: Lucian Russu, BioMedica: Statul ar trebui să aibă contracte cu tinerii care studiază medicina, prin care să se asigure că vor lucra cel puţin cinci ani în sistemul românesc după absolvire

Autor: Alexandra Marcu

25.08.2016, 00:06 854

Lucian Russu, un medic dermatolog cu peste 20 de ani de experienţă, care a lucrat în SUA şi s-a întors în România unde a înfiinţat clincile private BioMedica şi Bioderm, spune că sistemul privat are nevoie de asigurări medicale, nu doar de abo­namente, iar percepţia că medicina ar fi ieftină este complet greşită.

„Medicina este scumpă, ai nevoie de tehnologie şi de oameni bine pregătiţi pentru a avea un sistem de sănătate performant. Salariile sunt un factor decisiv, dacă am pierdut oameni şi nu avem nici tehnologie, medicina este în cădere liberă“, a spus Lucian Russu, fondatorul clinicii Bio Medica Internaţional, la emisiunea de business ZF Live.

„Ar trebui introduse asigurările private de sănătate, nu doar abonamentele. Siste­mul abonamentului exclude prevenţia, iar medicina fără prevenţie este sortită eşe­cului.“

Russu recomandă introducerea unor politici de sănătate prin care oamenii să plătească asigurări private, iar statul să asigure un pachet de bază. „Trebuie să trăim toţi şi să trăim toţi bine. Atâta timp cât spunem că medicina este ieftină greşim pentru că investigaţiile şi operaţiile costă, iar banii pentru aceste servicii trebuie să fie şi cu efortul cetăţeanului. Asigurarea privată de sănătate ar trebui să fie o mie de euro pe an. Asigurarea de acum este foarte firavă, lumea încă merge pe abonamente“, a punctat Lucian Russu.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro