Companii

ZF pregăteşte de lansare Atlasul de business al României, ediţia a doua. Din ce judeţe vin pâinea, uleiul, laptele şi carnea consumate de români?

ZF pregăteşte de lansare Atlasul de business al...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.05.2023, 00:07 570

Atlasul de business al României, ediţia a doua, este propunerea ZF de a citi businessul prin intermediul a 50 de hărţi care oferă imaginea României de astăzi.

Peste 13.600 de companii activează în producţia de alimente, iar cea mai mare cifră de afaceri este înregistrată în Bucureşti, Timiş, Ilfov, Argeş şi Alba, arată datele de la Registrul Comerţului.

În Bucureşti sunt înregistrate şi cele mai multe firme, însă nu toate au activitate de producţie în Capitală, ci doar sediul social.

Datele de la Registrul Comerţului arată că în total companiile active în producţia de alimente (cod CAEN 10) au avut în 2021 (ultimul an pentru care există toate rezultatele financiare depuse) o cifră de afaceri de aproape 60 de miliarde de lei. Din această cifră totală, Bucureştiul reprezintă circa 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO