Constructii & Imobiliare

Andrei Sârbu devine acţionar unic al consultantului imobiliar SVN Romania, cu afaceri de 8,2 mil. euro, după achiziţia participaţiei deţinută de Ionuţ Nicolescu, fost preşedinte şi cofondator al businessului

Andrei Sârbu devine acţionar unic al consultantului...

Autor: Cristina Bellu

25.04.2023, 09:37 1071

Andrei Sârbu, CEO şi cofondator al consultantului imobiliar SVN Romania, una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară active in România şi liderul segmentului rezidenţial, cu peste 15 proiecte rezidenţiale în portofoliu, a preluat controlul companiei, devenind unic acţionar al acesteia prin achiziţia participaţiei deţinute de Ionuţ Nicolescu, ex-preşedinte şi cofondator SVN Romania.

”Am reuşit într-un răstimp relativ scurt să ne consolidăm poziţia pe piaţa de consultanţă imobiliară iar acum urmează o nouă eră de dezvoltare. Unul dintre obiectivele noastre va fi să ne creştem activitatea pe toate segmentele pieţei, de la rezidenţial la spaţii de birouri şi retail sau servicii de property management, dar şi în toate marile oraşe din România, în prezent activând în Braşov, Cluj – Napoca, Covasna şi Constanţa”, spune Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

După plecarea din SVN Romania, Ionuţ Nicolescu se va dedica mai multor proiecte de dezvoltare imobiliară, având deja în construcţie proiectul turistic Montebello Transylvania Resort, amplasat în localitatea Cristian, dar şi planuri pentru două noi proiecte, alături de alţi parteneri, în Poiana Braşov.

Compania şi-a început activitatea pe plan local în 2019, cei doi consultanţi având anterior o experienţă de peste zece ani pe piaţa imobiliară locală. SVN Romania a reuşit să se claseze din primul an de activitate în topul primilor cinci companii de consultanţă imobiliare active pe piaţa locală, plasându-se pe treapta a patra în 2021, ultimul an cu rezultate financiare oficiale disponibile.

În 2022, SVN Romania a înregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 8,24 milioane de euro, în creştere cu 6,3% faţă de anul anterior. Compania îşi desfăşoară activitatea pe mai multe entităţi fiscale, aferente fiecărei linii de business şi regiuni geografice din ţară. În plus, are şi trei birouri regionale, în Braşov, Cluj – Napoca şi Covasna.

SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO