Constructii & Imobiliare

O asociere condusă de constructorul local Bog’Art a câştigat un contract de 225 mil. lei pentru extinderea terminalului de plecări al aeroportului din Cluj, principala poartă de intrare aeriană în regiunea de nord-vest a ţării

O asociere condusă de constructorul local Bog’Art a...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2023, 14:13 1119

Constructorul local Bog’Art, deţinut de Raul Doicescu, împreună cu UTI Construction and Facility Management şi ACI Cluj au câştigat un contract de 225 mil. lei (fără TVA) pentru extinderea terminalului de plecări al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, cel mai mare aeroport regional din România şi al doilea ca mărime din ţară, după Otopeni.

Proiectul a fost adjudecat în urma unei proceduri de licitaţie publică, potrivit informaţiilor transmise joi de oficialii UTI CFM.

“Lucrările, care vor debuta în luna mai a anului curent, au ca scop extinderea terminalului de plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătraţi, iar noua configuraţie va permite creşterea traficului pe cea mai importantă poartă de intrare aeriană în regiunea de nord-vest a României”, spun aceştia.

Termenul de finalizare a contractului este de 11,5 luni de la semnare: trei luni destinate proiectării şi 8,5 luni pentru execuţia lucrărilor.

Serviciile de proiectare şi consultanţă au fost atribuite companiei Electroproiect, membră a grupului UTI.

Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ din Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, estimează că traficul total în anul 2023 va fi de aproximativ 3,1 milioane de pasageri.

În 2022, aeroportul a înregistrat un număr de 2.645.000 de pasageri, cu 81% mai mult faţă de anul 2021. Raportat la anul 2019, înainte de pandemia Covid-19, aeroportul din Cluj a recuperat 90% din traficul de pasageri, consolidându-şi astfel poziţia de primul aeroport regional al ţării.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO