Constructii & Imobiliare

CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice din România, intră pe piaţa din Germania, după preluarea Deutsche Industrie REIT, şi pune pe masă 1 mld. euro pentru proiecte. "Piaţa germană reprezintă o oportunitate pentru investiţii”

Remon Vos, CEO CTP şi CTP Germania

Remon Vos, CEO CTP şi CTP Germania

Autor: Cristina Bellu

03.02.2022, 14:17 469

CTP NV, cel mai mare dezvoltator şi operator de proprietăţi imobiliare logistice şi industriale din UE în funcţie de suprafaţa închiriabilă brută, listat la bursă printr-un IPO în martie 2021, a finalizat astăzi oferta de preluare şi delistare a Deutsche Industrie REIT-AG, denumită acum Deutsche Industrie Grundbesitz AG (DIR), care atrage după sine o scalare rapidă a businessului în cea mai mare economie a Europei.

Germania devine astfel a treia piaţă ca mărime pentru CTP după valoarea brută a activelor, cu aproximativ 15%, după Cehia (42%) şi România (21%).

Portofoliul achiziţionat în Germania este poziţionat strategic pentru a acoperi cererea de proprietăţi logistice urbane de dimensiuni mai mici, foarte căutate, care ajută companiile chiriaşe să răspundă astfel rapid cererilor în creştere rapidă din comerţul online şi care constituie fundamentul strategiei viitoare pentru CTP Germania. De asemenea, portofoliul are un potenţial ridicat prin creşterea gradului de ocupare, creşterea chiriilor şi prin noi oportunităţi de dezvoltare, transmit oficialii companiei.

"Piaţa germană reprezintă o oportunitate pentru investiţii, deoarece ne permite să extindem reţeaua CTP pentru a răspunde cererii tot mai mari a chiriaşilor pentru logistică urbană într-una dintre cele mai puternice economii europene. Acum vom putea oferi, atât clienţilor existenţi, precum şi celor noi, acces la reţeaua transeuropeană de aprovizionare pe pieţele de la Marea Neagră şi până la Marea Nordului, cu ajutorul reţelei CTP", spune Remon Vos, CEO al CTP şi CTP Germania.    

În următorii cinci ani, CTP Germania intenţionează să investească încă un miliard de euro în dezvoltarea de proiecte industriale şi logistice. Totodată, CTP va implementa o strategie de dezvoltare pentru a dubla actuala suprafaţa închiriabilă a CTP Germania la 3,2 milioane de metri pătraţi până în anul 2026.

Udo Stöckl, fost director şi managing partner al companiei de consultaţă imobiliară Avison Young în Germania, a fost numit Chief Operating Officer (COO) în cadrul CTP Germania. El va raporta direct către directorul general al CTP şi CTP Germania, Remon Vos.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator parcuri industriale şi logistice din Europa Continentală în funcţie de suprafaţa închiriabilă, deţinând peste 7,1 milioane de metri pătraţi de spaţii, în nouă ţări, la 30 septembrie 2021. Compania se aşteaptă să îşi extindă portofoliul până la 10 milioane metri pătraţi GLA până la finalul anului 2022, cu un an mai devreme decât obiectivul stabilit în cadrul IPO-ului său pe Euronext.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de peste 2,1 milioane metri pătraţi de depozite de clasa A în Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Târgu Mureş, Caransebeş, Ineu şi Salonta.

 
 
 
 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO