Constructii & Imobiliare

După ce au crescut salariile, Gabriela Firea vrea să cumpere şi 500 de apartamente pentru medici şi asistente. ”Am aprobat un buget de 15 milioane de euro”

După ce au crescut salariile, Gabriela Firea vrea să...

Autor: Bogdan Alecu

02.03.2018, 15:53 1270

Primăria urmează să anunţe locaţiile unde se va demara construcţia locuinţelor sociale, prioritare fiind zonele cu acces la metrou sau staţii RATB cu conexiune bună. 

Primăria Capitalei a aprobat un buget de 15 mil. de euro care va merge către achiziţia de pe piaţa liberă a 300 de unităţi locative într-o primă etapă, şi încă 200 ulterior, locuinţe care vor fi destinate personalului medical. ”Vrem să cumpărăm 500 de apartamente şi garsoniere pentru medici şi asistente lângă spitale, având în vedere că este o urgenţă pentru furnizarea locuinţelor pentru 1100 de medici şi 3500 de asistente”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Anunţul Primăriei vine concomitent cu decizia de a înfiinţa Trustul de Construcţii Metropolitana, care va cuprinde într-o primă etapă unităţi locative şi construcţii noi pentru cazurile sociale, iar ulterior se va extinde pe segmentul locuinţelor de serviciu, inlcusiv pentru personalul medical.

Angajaţii bugetari din domeniile sănătăţii beneficiază de la 1 martie de creşteri salariale, conform planificării Legii salarizării. Dacă profesorii vor beneficia de creşteri de până la 20%, angajaţii din sistemul medical vor avea parte de majorări chiar şi cu 100%.

Potrivit anexelor din Legea salarizării, un medic primar va beneficia de o creştere de la 5.638 la 12.500 de lei, brut. De aceeaşi creştere se vor bucura şi medicii primari dentişti care lucrează în unităţile spitaliceşti.

În ceea ce priveşte medicii rezidenţi, aceştia vor avea salariile duble, de la 1 ianuarie. Spre exemplu, un medic rezident anul VI - VII, care lucrează într-un spital va avea o creştere de la 4.087 la 7.900. De asemenea, un medic rezident anul IV – V va beneficia de o ceştere de la 3.386 la 7.300 de lei, iar un medic anul III va încasa 6.700 de lei, având un salt de la 3.294.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO