• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Constructii & Imobiliare

Globalworth cumpără de la Global Vision două parcuri industriale în Arad şi Oradea

Globalworth cumpără de la Global Vision două parcuri industriale în Arad şi Oradea

Autor: Bogdan Alecu

11.05.2021, 08:58 390

Globalworth Industrial, sub brand-ul de industrial şi logistică al Globalworth, îşi extinde portofoliul prin achiziţionarea a două proiecte industriale ce însumează suprafaţa de 27.000 de metri pătraţi. Valoarea tranzacţiilor IPW Arad (Industrial Park West Arad) şi IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) se ridică la aproape 18 milioane de euro, asigurând dezvoltarea celui mai mare investitor office din Europa Centrală şi de Est în două noi oraşe majore din vestul României.

Cele două proiecte tranzacţionate, IPW Arad (Industrial Park West Arad) şi IPW Oradea (Industrial Park West Oradea), au suprafaţa cumulată de 27.000 de metri pătraţi şi un grad de ocupare de 100%. Acestea au fost dezvoltate de Global Vision.

În urma noilor achiziţii, Globalworth îşi desfăşoară activitatea în 6 oraşe din România: Arad, Bucureşti, Constanţa, Oradea, Piteşti şi Timişoara

Portofoliul Globalworth Industrial cuprinde în prezent 260.400 de metri pătraţi

Cu o suprafaţă închiriabilă de 20.100 mp, IPW Arad (Industrial Park West Arad) conţine două faze: prima fază, livrată în 2012, cuprinde spaţii de producţie, depozitare, birouri şi diverse zone tehnice, iar a doua fază, finalizată în noiembrie 2020, a vizat dezvoltarea cu încă două niveluri a zonelor de producţie şi office. Parcul beneficiază de o amplasare strategică şi o conectivitate excelentă din punct de vedere al infrastucturii. Localizat la 4.8 km distanţă faţă de autostrada A1, la 10.8 km distanţă de Aeroportul Internaţional Arad şi doar 6.7 km distanţă de centrul oraşului, IPW Arad dispune de drumuri, parcări şi toată infractura necesară. Toate acestea au făcut să aducă un partener puternic care îşi desfăşoară activitatea aici: Huf România, filiala română a furnizorului global Huf Group, liderul sistemelor de închidere şi acces pentru industria de automotive.    

IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) este dezvoltat cu o primă fază de 6.900 de metri pătraţi, livrată în a doua parte a anului 2020, şi cu posibilitatea de extindere de până la 9.900 mp. Chiriaşul parcului este iwis, liderul mondial în timing drive systems inovatoare si rentabile, bazate pe lanţuri de precizie. Localizat pe Drumul European E60, la 4 km distanţă de graniţa cu Ungaria, parcul industrial va beneficia în curând şi de un terminal intermodal aflat în prezent în construcţie. 

“Piaţa industrială şi logistică a înregistrat creş­teri puternice în ultimii cinci ani, iar anul 2020 a adus accelerarea unor domenii precum producţia sau e-commerce-ul. Fiind deja prezenţi în zona de vest a ţării cu Timişoara Industrial Park, am văzut potenţialul strategic pe care zona o oferă. Cumulând toţi aceşti factori, am decis să achiziţionăm cele două proiecte industriale de la partenerul nostru, Global Vision, alături de care lucrăm îndeaproape pentru zona de industrial. Gradul de ocupare de 100% al parcurilor ce se află acum în comunitatea noastră ne confirmă puterea comercială ridicată pe care investiţia o are. Adăugarea celor două companii germane cunoscute în industria de automotive, iwis şi Huf România, în portofoliul nostru ne bucură şi ne motivează să continuăm activitatea Globalworth Industrial la cele mai înalte standarde”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiţii Globalworth România şi Director Pieţe de Capital Globalworth Group.

Odată cu preluarea celor două proiecte, Globalworth Industrial ajunge la un portofoliu total de 260.400 de metri pătraţi. Gradul de ocupare a sub-brandului Globalworth Industrial este în prezent de 95%. IPW Arad şi IPW Oradea consolidează activităţile de logistică şi industrial ale companiei, lărgind zonele în care activează deja cu proiecte last mile precum Piteşti Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanţa Business Park sau Timişoara Industrial Park.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925