Constructii & Imobiliare

One United aproape de a semna pentru 40% din birourile One Tower din Floreasca

One United aproape de a semna pentru 40% din birourile...

Autor: Bogdan Alecu

26.02.2019, 12:22 1788

Dezvoltatorul One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, doi dintre cei care au pus bazele casei de investiţii Capital Partners (în prezent BT Capital Partners), este în curs de semnare contracte de preînchiriere pentru circa 40% din suprafaţa închiriabilă a clădirii One Tower de 24.000 mp. Clădirea va fi livrată, conform graficului în trimestrul al treilea din 2020. „Am finalizat parterul şi acum mergem pe înălţime. Înregistrăm o cerere solidă pentru birouri”, a spus Victor Căpitanu.

Clădirea de birouri parte din ansamblul multifuncţional One Floreasca City dezvoltat de One United Properties la intersecţia bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, a obţinut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai bună performanţă a unei clădiri în faza de construcţie de pe piaţa românească.

În urma evaluării GBCI (Green Business Certification Inc.), organizaţie de top care recunoaşte în mod independent excelenţa în performanţa şi practica industriei de afaceri la nivel global, One Tower a obţinut prestigioasa pre-certificare LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, care este totodată şi cea mai strictă acordată în domeniul dezvoltării durabile şi „green” a construcţiilor. 

„Certificarea obţinută ne onorează şi ne obligă să continuăm eforturile companiei de a livra proiecte sustenabile, cu un impact minimal asupra mediului înconjurător”, spune Ionuţ Dumitrescu, Co-fondator One Office, divizia de birouri a One United Properties. „Dorinţa noastră este de a construi birouri care se concentrează pe bunăstarea angajaţilor din aceste sedii, prin apropierea de parcuri şi zone verzi, accesul la sport prin activităţi exterioare, precum şi încorporarea în concept a numeroase servicii legate de sănătatea şi alimentaţia oamenilor. Această strategie o aplicăm în toate proiectele noastre: One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park şi One Verdi Park.”

One Tower este o clădire de birouri de clasă A, parte a proiectului imobiliar multifuncţional One Floreasca City, unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din zona centrală a Bucureştiului. Acest proiect imobiliar cuprinde trei componente integrate într-un ansamblu deschis: fosta hală Ford va fi restaurată şi modernizată, transformându-se într-un spaţiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower, dar şi trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade. Proiectul imobiliar mixt pe care One United Properties îl dezvoltă la intersecţia arterelor Mircea Eliade şi Calea Floreasca din Bucureşti redă oraşului şi comunităţii o zonă abandonată de 20 de ani. Întregul proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafaţa căruia 30% vor reprezenta spaţii verzi. În plus, vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare şi un loc de joacă pentru copii. Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunităţi, cu circulaţie exclusiv pietonală. Lucrările de construcţie au început în 2018 şi au depăşit deja cota zero la finalul anului trecut, proiectul urmând să fie livrat în T3, 2020. 

În plus, dezvoltatorul vine şi cu o serie de soluţii de trafic, odată cu acest proiect. Compania a cedat municipalităţii o suprafaţă de teren de 1.000 de mp şi va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiţii în infrastructură: Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între Str. Glynka şi Bd. Mircea Eliade); o nouă soluţie de trafic şi semaforizare va fi implementată în intersecţia Bd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga şi respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul Bucureşti (BTMS); noi alveole pentru staţiile de autobuz; modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade şi str. Banu Antonache şi modernizare intersecţiei dintre str. Glynka şi Calea Floreasca. Totodată, investitorul şi-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusivă a parcărilor în subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmând să deservească întreaga dezvoltare One Floreasca City.

One Tower va avea o suprafaţă închiriabilă de 23.867 mp, dotaţi după ultimele tehnologii. Totodată, va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.400 mp, cu o formă regulată ce va oferi utilizatorului lumină naturală şi o utilizare extrem de eficientă a spaţiului. Clădirea de clasă A va oferi o privelişte unică asupra lacurilor şi parcurilor din împrejurimi şi o vedere panoramică de neegalat. Printre beneficiile oferite chiriaşilor se numără ferestrele operabile manual, 460 de locuri de parcare şi facilităţi pentru transport alternativ atât pentru transport în comun, cât şi individual. Clădirea va fi dotată şi cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar şi cu o parcare numeroasă pentru biciclete, vestiare şi duşuri.

Investiţia necesară dezvoltării întreg ansamblului One Floreasca City este de 100 de milioane de euro, promisiunea investitorilor fiind de a livra un proiect multifuncţional de referinţă, unde arhitectura interbelică se va alătura celei contemporane, toate clădirile urmând să fie construite după ultimele standarde în materie de inovaţie constructivă şi certificate green.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO