Constructii & Imobiliare

Piaţa de gips-carton a sărit de 50 mil. euro în 2018, după o creştere de peste 5%

Piaţa de gips-carton a sărit de 50 mil. euro în 2018,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.04.2019, 00:47 507

Piaţa locală de gips-carton a avansat anul trecut cu 5%, potrivit jucătorilor din industrie, ceea ce a dus acest sector la o valoare de aproape 53 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

„Pentru piaţa de gips-carton, una dintre cele pe care activăm şi noi, estimez o creştere de peste 5% în 2018”, spune Ovidiu Păscuţiu, directorul general al grupului francez Saint-Gobain în România.

Piaţa de gips-carton este un sector dominat în principal de trei jucători: Siniat – cu fabrici la Turceni şi în Bucureşti, Saint-Gobain – care produce la Turda, şi Knauf Insulation – care importă materialele.

Siniat face parte din grupul Etex, furnizor mondial de materiale de construcţii, iar Knauf Insulation este o divizie a grupului german Knauf, care a intrat pe piaţa locală în 2008 şi aduce produsele pe care le distribuie în România de la fabricile grupului din Serbia, Slovacia şi Cehia, neavând o fabrică pe piaţa locală, potrivit celor mai recente date. În ceea ce priveşte Saint-Gobain, grupul francez a ajuns la afaceri de 230 de milioane de euro anul trecut în România, din toate diviziile prin care grupul activează pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO