Constructii & Imobiliare

Premieră: Românii de la Biobuilds au prezentat proiectul unei case pasive în Statele Unite. Are un consum de energie cu 95% mai mic faţă de o casă normală

Premieră: Românii de la Biobuilds au prezentat...

Autor: Bogdan Alecu

16.11.2018, 11:31 2011

Brandul Biobuilds, parte a grupului abromax.com a prezentat în cadrul Greenbuild Internaţional Expo Chicago un sistem propriu de construcţie de case prefabricate, sistem dezvoltat integral în-house, în România. Biobuilds este singura prezenţa românească din aproximativ 1.000 de expozanţi din 100 de ţări, fiind de altfel şi unicul producător de case pasive prezent la Greenbuild. Sunt folosite materiale organice, care nu conţin compuşi organici volatili (VOC), după un standard de calitate foarte ridicat.

Pentru piaţă americană de construcţii civile sistemul Biobuilds de producţie a caselor pasive prefabricate constituie o premieră.

În plus, casele construite folosind sistemul Biobuilds necesită un consum mic de energie pentru încălzire/răcire, fiind deopotrivă ecologice şi economice. O astfel de casă are un consum de energie cu până la 95% mai mic comparativ cu o casă convenţională. Sistemul de ventilaţie instalat în casele Biobuilds furnizează un flux constant de aer curăţ, asigurând liminarea substanţelor nocive din camere şi menţinând în acelaşi timp o temperatură interioară confortabilă.

Biobuilds are câteva proiecte în desfăşurare în România. Cel mai amplu la acest moment este o casă pasivă de 360 mp, care se află în stadiu de finalizare şi care are un consum energetic de 5 kwh/mp pe an. Având în vedere că o astfel de casă este super eficientă energetic, nu va avea nevoie de un sistem de încălzire convenţional, cu gaze, şi astfel costurile sale de întreţinere vor fi de maxim 200 lei pe an. Prin comparaţie, standardul impus de Passive House Institute din Darmstadt Germania, pentru o astfel de casă este de 15 kwh/mp pe an, iar o clădire de clasă A energetică, din Europa, consumă până la 125 kwh/mp pe an. O casă din România, cu o vechime de 20-30 de ani are un consum energetic cuprins între 300-900 kwh/mp pe an. De altfel, Biobuilds lucrează şi la conceptul "zero energy", case off grid, independente energetic.

Greenbuild Internaţional Expo Chicago este a două expoziţie internaţională, după Passive House Conference Munchen, unde conceptul Biobuilds a fost de asemenea primit cu interes. Cerinţele pieţei în ceea ce priveşte construcţiile super eficiente energetic şi tendinţele actuale la nivel internaţional în domeniul materialelor organice de construcţie reprezintă câteva motive pentru care Biobuilds a decis să deschidă în 2019 o facilitate de producţie în SUA.

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO