Constructii & Imobiliare

Primăria Sibiu începe construirea unui Aqua Park în valoare de peste zece milioane de euro

Primăria Sibiu începe construirea unui Aqua Park în...

Autor: Diana Stancovici, Andreea Tobias

05.01.2016, 18:58 992

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că bugetul municipalităţii pentru acest an este de 535, 6 milioane de lei, aproape 170 de milioane de lei urmând să fie cheltuiţi pentru dezvoltare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astrid Fodor a spus că s-au alocat bani pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnici la proiectul construirii unui Aqua Park în Pădurea Dumbrava, în proiect fiind prevăzute minimum trei bazine în aer liber, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, dar şi un bazin olimpic acoperit. În plus, vor exista un skatepark, terenuri de sport şi parcări.

Primăria vrea ca întreg complexul să mai cuprindă un hotel şi un camping, însă acestea nu vor fi construite de către municipalitate, ci de investitori privaţi dacă îşi vor arăta interesul.

"Proiectul va fi realizat în minimum trei etape. În prima etapă, ne dorim realizarea bazinelor în aer liber şi este posibil ca pentru acestea să accesăm o linie de finanţare. În acest an, se va face actualizarea SF (studiu fezabilitate - n.r), a costurilor şi a tuturor indicatorilor. Nu vreau să avansez sume, dar va fi mult. Cred că cel puţin zece milioane de euro", a declarat Astrid Fodor.

Aceasta a precizat că, dacă totul merge bine, în august - septembrie este posibil să înceapă efectiv lucrările la acest proiect, cu amenajarea şantierului şi lucrările de infrastructură - apă, canalizare etc.

Primarul interimar al municipiului Sibiu a afirmat că acest proiect, prioritar pentru comunitate, va putea fi finalizat din rezerva bugetară în cazul în care nu se identifică fonduri din alte surse, parteneriatul public - privat fiind exclus, din cauza ”ambiguităţii” legii în acest domeniu.

Proiectul de buget întocmit de specialiştii Primăriei Sibiu este în dezbatere publică din data de 30 decembrie 2015 şi va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu la finalul lunii ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO