Constructii & Imobiliare

​Profitul LafargeHolcim a scăzut cu 11% faţă de anul precedent, în linie cu estimările analiştilor

​Profitul LafargeHolcim a scăzut cu 11% faţă de anul...

Autor: Ştefan Stan

17.03.2016, 09:55 108

LafargeHolcim, cel mai mare producător de ciment, a avut profituri în linie cu estimările , şi spune că se aşteaptă la creştere în 2016, chiar şi în condiţiile unei încetiniri ale creşterii economice în economiile emergente precum Brazilia sau India, scrie Bloomberg.

Profitul brut al companiei a scăzut cu 11%, la 5,9 miliarde de dolari anul trecut, atingând estimările analiştilor, faţă de un profit de 6,6 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Compania a spus că a făcut progrese semnificative pentru a-şi vinde activele, inclusiv înţelegeri de a vinde operaţiuni din Coreea de Sud şi Arabia Saudită. Fuziunea se desfăşoară conform planului şi ţintele pentru 2018 sunt confirmate, spun reprezentanţii companiei.

Holcim şi Lafarge au fuzionat anul trecut, ceea ce promitea tăieri de costuri de peste 1 miliard de dolari şi ar urma să ofere un avantaj noii companii formate în faţa rivalilor, în mijlocul unei încetiniri în unele pieţe cheie. Eric Olsen, CEO al LafargeHolcim, va vinde anul acesta active de aproape 3,6 miliarde de dolari, ca parte a procesului de integrare şi de fuziune. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO