Constructii & Imobiliare

Raluca Munteanu, Iulius: Avem un procent de 10% - 20% de angajaţi care vin la birou în momentul de faţă, vom avea o creştere a acestui număr în septembrie

Videoconferinţa ZF Tendinţe pe piaţa de birouri 2021. Cum se transformă clădirile de birouri?

Raluca Munteanu, Iulius: Avem un procent de 10% - 20% de...

Autor: Ramona Cornea

24.03.2021, 10:51 206

​Un procent de 10% - 20% dintre angajaţii care lucrează în clădirile de birouri ale grupului Iulius vin în prezent a birou, iar acest număr este aşteptat să crească începând din luna septembrie, după cum spune Raluca Munteanu, business development manager la Iulius.

”În ceea ce ne priveşte, avem un procent de 10% - 20% de angajaţi care vin la birou în momentul de faţă, cel mai probabil vom avea o creştere a acestui număr în septembrie. Unii pot reveni în iunie, dar în mare va fi în septembrie. Pandemia nu ne-a ţinut în loc. Angajaţii vor să revină la rutina lor zilnică de birou şi credem că ei vor reveni, pe termen lung. În acest sens, trebuie să ne asigurăm că experienţa lor este plăcută atunci când se întorc”, a declarat Raluca Munteanu în cadrul videoconferinţei ZF Tendinţe pe piaţa de birouri 2021. Cum se transformă clădirile de birouri?

Ce a mai declarat Raluca Munteanu:

·         Am început anul 2021 pe şantier. În Iaşi suntem în plină desfăşurare a construcţiei Palas Campus, este o extindere de 120 mil. a proiectului Palas, un proiect de birouri care vor reprezenta cea mai mare clădire de birouri din România, 60.000 de mp în un singur complex care reuneşte atât funcţiuni de birouri, cât şi funcţiuni de retail.

·         Până acum am investit masiv în zone verzi, aproximativ 20 mil. euro.

·         Palas Campus va găzdui chiriaşul Amazon. Credem foarte mult în oraşele magnet din România: Iaşi, Cluj, Timişoara.

·         Cred că ne-am repliat foarte bine după anul 2020, un an care a fost deosebit de greu, mai ales pentru echipele noastre operaţionale.

·         În momentul de faţă, în proiectul Palas lucrează peste 7.000 de angajaţi, iar aproximativ 5.000 de locuri de muncă noi vor fi create în cadrul extinderii pe care o realizăm acum.

·         Nu este prima criză în care suntem, proiectul Palas a fost construit în criza din 2008, aşa că avem experienţa la pachet.

·         La finalul anului 2022, când va fi gata Palas Campus, vorbim de 5.000 de locuri de muncă ce vor fi consolidate şi vorbim şi despre o retenţie a talentelor.

·         Avem 400 de oameni pe şantier acolo, lucrurile decurg foarte bine, nu ne-a oprit nicio restricţie. Mergem cu o rapiditate foarte mare, inaugurăm 60.000 de mp în şase corpuri.

·         Pandemia a venit cu o serie de investiţii din partea clienţilor în ceea ce înseamnă regândirea spaţiilor, în primul rând pentru a acoperi măsurile de siguranţă, distanţare fizică, dar în ceea ce priveşte proprietarul, noi am investit în o serie de măsuri de siguranţă în spaţiile comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO