Constructii & Imobiliare

RE/MAX: Preţurile proprietăţilor vor creşte cu până la 10%. “Piaţa nu se află într-un boom imobiliar, dar nici nu va intra într-o criză”

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România

Autor: Cristina Bellu

03.02.2020, 13:17 1419

Preţurile proprietăţilor din zonele cu potenţial de dezvoltare economică vor creşte anul acesta cu până la 10%, arată o analiză a RE/MAX România şi Imobiliare.ro.

„Raportat la evoluţia pieţei imobiliare din România, aceasta se află, de o bună perioadă de timp, într-o fază de maturitate şi se va menţine astfel. Nu se află într-un boom imobiliar, dar nici nu va intra într-o criză, aşa cum s-a speculat în ultima vreme. Doar dacă la nivel mondial se vor declanşa fenomene imobiliare extreme, atunci, în mod firesc, şi România va fi afectată”, spune Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Anul trecut, preţurile proprietăţilor au înregistrat creşteri uşoare, atingând în T3/2019 o medie de 1,610 euro pe metru pătrat în Cluj-Napoca, 1,380 euro pe metru pătrat în Bucureşti, 1,230 euro pe metru pătrat în Timişoara şi 1,010 euro pe metru pătrat în Iaşi, creşterea preţurilor proprietăţilor, scăderea nivelului de proprietăţi disponibile la vânzare, dar şi accesul dificil la surse de finanţare fiind principalii factori care au influenţat evoluţia pieţei imobiliare în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO