Constructii & Imobiliare

Redport Capital şi Mobexpert finalizează achiziţia terenului de 44.000 mp din zona Străuleşti, lângă Petrom City, unde urmează să dezvolte un proiect imobiliar cu peste 1.000 de locuinţe. Valoarea tranzacţiei s-a apropiat de 13 mil. euro

Redport Capital şi Mobexpert finalizează achiziţia...

Autor: Cristina Bellu

08.03.2023, 08:55 1788

Redport Capital şi grupul Mobexpert anunţă că au finalizat procesul de achiziţionare a 44.000 de metri pătraţi de teren în zona Străuleşti, lângă Petrom City, într-o tranzacţie cu o valoare de aproximativ 13 milioane de euro.

Suprafaţa de teren cumpărată este împărţită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliştilor, respectiv Şoseaua Străuleşti, zona reprezentând unul dintre cele mai fierbinţi puncte pe harta dezvoltării imobiliare din Bucureşti, cu o infrastructură generală bine dezvoltată.

”Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacţii cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziţionat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străuleşti - care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureştiului”, spune Cosmin Savu-Cristescu, managing director şi acţionar majoritar al grupului Redport.

Proiectul vizat va cuprinde peste 1.000 de locuinţe, şi reprezintă una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din Bucureşti, urmând să ofere şi zone mari de agrement, spaţii comerciale şi opţiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

”Vom iniţia un amplu proces de reconversie şi regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialişti din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaţionale, cu peste 1.000 de locuinţe, care va deveni  un reper pentru piaţa rezidenţială locală”, adaugă Cosmin Savu-Cristescu.

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând să se desfăşoare în mai multe etape până la livrarea completă, estimată pentru 2030.

Investitorii au realizat deja un concurs internaţional de proiecte pentru desemnarea companiei care va realiza masterplanul de dezvoltare al zonei, iar câştigătoarea a fost Design International, o companie de arhitectură şi design cu o istorie de aproape 60 de ani, cu sediul central în Londra şi birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri pătraţi în 45 de ţări.

”Intenţionăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani, care va remodela complet întreaga zonă Strauleşti pentru a o reintegra cu succes în peisajul oraşului. Va fi un proiect corect şi temeinic gândit, care va pune în prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, adaugă Dan Şucu, fondator şi acţionar al grupului Mobexpert.

Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania, care a oferit consultanţă ambilor cumpărători, consideră că zona Străuleşti – Petrom City va deveni în curând unul dintre punctele cheie pe harta dezvoltării imobiliare din Bucureşti, fiind deja încheiate tranzacţii cu terenuri cu o valoare cumulată de mai multe zeci de milioane de euro, pe care pot fi construite peste 5.000 de apartamente.

Grupul Redport, fondat în 2016 de către Cosmin Savu – Cristescu, reprezintă un grup de companii specializate în construcţii, investiţii, dezvoltare şi management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I şi The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiţii de 16 milioane de euro.