Constructii & Imobiliare

Reţeaua de parcuri logistice ELI Parks, dezvoltată de fondatorii Element Industrial şi Superbet, continuă să se extindă în nord-vestul Capitalei cu două noi proiecte, în suprafaţă totală de 42.000 mp

Autor: Cristina Bellu

25.01.2023, 11:55 737

ELI Parks continuă dezvoltarea hubului din zona Buftea Chitila şi din proximitatea viitoarei centuri A0 a Capitalei cu două noi parcuri logistice, ELI Park 4 şi ELI Park 3.3, în suprafaţă totală de 42.000 de metri pătraţi.

Lucrările de construcţie pentru proiectul ELI Park 4 au demarat în cursul lunii decembrie 2022, iar pentru ELI Park 3.3, lucrările vor începe în luna martie 2023, ambele proiecte urmând să fie livrate în vara acestui an.

Pentru ambele dezvoltări se urmăreşte obţinerea certificării BREEAM, indicator internaţional care asigură eficienţa performanţei ecologice a clădirilor.

Cele două clădiri vor fi dotate cu panouri fotovoltaice Tesla şi vor asigura o capacitate de 4MW/h, susţinând activitatea chiriaşilor prin eficientizarea consumului de energie cu 30%.

”ELI Park Bucharest devine hub-ul logistic dominant în zona de Nord Vest a Bucureştiului. Am ales soluţii sustenabile pentru chiriaşii noştri, luând în calcul metode de eficientizare a costurilor pentru aceştia, inclusiv prin utilizarea panourilor fotovoltaice care le vor acoperi din surse regenerabile 30% din consum. Suntem încrezători în locaţia noastră care se află în plină dezvoltare şi în calitatea celor două proiecte pe care le vom livra în vara anului acesta”, spune Andrei Jerca, Managing Director, ELI Parks.

În urma definitivării lucrărilor, ELI Park Bucharest va atinge o suprafaţă totală de 140.000 de metri pătraţi.

Reţeaua de parcuri logistice şi industriale de clasă A, ELI Parks, este dezvoltată în parteneriat de către grupul Element, fondat de Ionuţ Dumitrescu, şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic, fomndatorul Superbet.

Pe lângă hubul din zona de Nord-Vest a Capitalei, dezvoltatorul lucrează la o serie de proiecte în Brăila, Ploieşti şi Bacău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO