Constructii & Imobiliare

Tranzacţie: MedCity, parte a grupului SofMe­dica, cumpără o clădire de peste 1.000 mp în Timişoara, de la FF Group, pe care urmează să o transforme în spaţii de servicii medicale

Tranzacţie: MedCity, parte a grupului SofMe­dica,...

Autor: Cristina Bellu

09.05.2023, 09:40 388

MedCity, dezvoltator de clădirii adresate domeniului medical, parte a grupului de companii SofMe­dica specializat în dis­tri­buţia de echipamente medicale, a cumpărat o clădire ultracentrală de peste 1.000 de metri pătraţi în Timişoara de la FF Group România, divizia locală a grupului grec de modă Folli Follie, într-o tranzacţie intermediată de Colliers.

Situată în Bulevardul Corneliu Coposu din Timişoara, clădirea urmează să fie transformată într-un imobil adresat exclusiv activităţilor domeniului sănătăţii, spun reprezentanţii companiei.

În prezent, MedCity deţine şi administrează un portofoliu de zece clădiri în România, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 17.000 de metri pătraţi, din care peste 97% este deja închiriată de companii precum Regina Maria, Synevo, Catena, Diaverum, Medima Health, Emerald, Mediplus şi Laurus Medical membrii a grupului Medicover, Aqua Clinic, Alpha Clinic sau DigestMed.

„MedCity doreşte schimbarea destinaţiei clădirii în spaţiu de servicii medicale, în care să atragă unele dintre cele mai mari nume de pe piaţa de servicii medicale din România”, spune Silviu Carlan, Senior Associate în cadrul Colliers România.

Mall-urile medicale dezvoltate de către MedCity în România au presupus până acum investiţii de peste 27 de milioane de euro, planurile companiei pentru următorii doi ani vizând extinderea sau dezvoltarea de noi proiecte, atât în oraşele existente, cât şi altele noi, precum Cluj,  Braşov, Constanţa, Oradea, Sibiu.

Unul dintre cei mai mari jucători din retailul de modă şi echipamente sportive, FF Group administrează în România magazine sub brandurile Collective, Scotch & Soda, Sport Loft, dar şi platformele online collectiveonline.com si sport-loft.com, având şi un depozit propriu.

MedCity Healthcare Property Development, reprezintă singurul investitor şi dezvoltator de clădiri destinat exclusiv serviciilor medicale din Sud-Estul Europei. Compania a dobândit în ultimii 15 ani o experienţă solidă de proiecte de infrastructură în domeniul sănătăţii (peste 50.000 metri pătraţi), dezvoltând până în acest moment un portofoliu de proiecte special concepute pentru activităţi medicale, creând astfel cea mai mare reţea de imobile din Sud-Estul Europei, dedicată exclusiv acestui profil (Atena, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Constanţa, Buzău, Galaţi, Brăila, Focşani, Călăraşi, Petroşani).

Compania este membră a Grupului SOFMEDICA, lider în inovaţie în domeniul sănătăţii, prezent în Europa încă din 1994, în România, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Cipru.

Piaţa românească de investiţii a înregistrat anul trecut tranzacţii de peste 1,25 miliarde de euro, cu mult peste rezultatul de 890 de milioane de euro din 2021, bifând cea mai mare valoare din 2007 încoace, arată raportul anual publicat de Colliers.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO