Constructii & Imobiliare

Vox Property Group a demarat construcţia unui proiect rezidenţial „verde” în Timişoara şi a certificat birourile

Vox Property Group a demarat construcţia unui proiect...

Autor: Bogdan Alecu

25.01.2019, 12:02 884

Vox Property Group a demarat recent construcţia proiectului rezidenţial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezintă primul concept de ”oraş pe verticală” dezvoltat pe plan local, urmând a fi livrat pe piaţă la finalul anului 2019 în urma unei investiţii de 14 milioane de euro. Ca şi proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect ‚verde’, urmând a fi dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent, o premieră pe piaţa rezidenţială din afara Bucureştiului.

Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village va fi reprezentat de vegetaţie, peste 1.000 de arbori şi arbuşti urmând a fi amplasaţi atât pe terasele private cât şi în spaţiul comun interior. Proiectul va pune la dispoziţia viitorilor locatari o serie întreagă de facilităţi, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va creşte interacţiunea din cadrul comunităţii, o piscină exterioară, o zonă de recepţie, cinema şi o sală de fitness complet echipată. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de construcţii active în România.

De asemenea, proiectul de birouri Vox Technology Park din Timişoara a primit certificarea verde finală BREEAM cu ratingul Excellent şi un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obţinut de către un proiect imobiliar din România şi singurul care a obţinut un punctaj de peste 85%.

Punctajul reprezintă o modalitate de diferenţiere a sustenabilităţii proiectelor imobiliare, acesta traducându-se printr-un impact mult mai redus asupra mediului înconjurător şi prin costuri mai mici de operare, inclusiv cheltuieli mai reduse pentru ocupanţi – fie ei cumpărători, ca în cazul unui proiect rezidenţial, sau companii, ca în cazul unei clădiri de birouri. În plus, dezvoltarea unui proiect sustenabil duce şi la crearea unui mediu de lucru sănătos şi prietenos pentru angajaţi, propice dezvoltării profesionale şi personale.

Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 şi are o suprafaţă închiriabilă de 26.600 de metri pătraţi, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro.

”Impactul obţinerii unei certificări BREEAM scade cu un procent de 15% taxele şi impozitele pe proprietate, determinând implicit şi o reducere a service charge-ului total pe metru pătrat închiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigură şi o eficienţă energetică foarte ridicată, care se traduce prin costuri reduse de funcţionare a clădirii şi a utilităţilor din spaţiile comune, rezultând beneficii suplimentare pentru companiile chiriaşe care vor plăti service charge-uri mai mici”, a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers Internaţional România, compania care asigură property managementul proiectului.

Proiectul oferă facilităţi precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicaţie care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoaşterii faciale sau a amprentei, dar şi avantaje competitive pentru angajaţi, ca spaţii şi duşuri pentru biciclişti, food court şi sală de fitness, spaţii comerciale şi de servicii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO