Constructii & Imobiliare

Vox Property Group, dezvoltatorul birourilor Vox Technology Park din Timişoara, ia 19,5 mil. euro de la CEC Bank pentru refinanţarea unor credite şi finanţarea unui proiect rezidenţial

Vox Property Group, dezvoltatorul birourilor Vox...

Autor: Cristina Bellu

18.05.2021, 10:33 1049

Vox Property Group, unul din cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din zona de vest a ţării, a contractat o finanţare de 19,5 mil. euro de la CEC Bank, care va fi utilizată atât pentru refinanţarea creditelor aferente proiectelor finalizate – Vox Technology Park, unul dintre cele mai importante hub-uri de afaceri din Timişoara, şi Rivendelle, un proiect rezidenţial premium, cât şi pentru finanţarea proiectelor în dezvoltare – ansamblul rezidenţial Vox Vertical Village.

”2020 a fost un an dificil pentru segmentul de birouri, ne-am repoziţionat rapid şi am luat numeroase măsuri pentru sporirea gradului de siguranţă la birou, decizii care au generat rezultate bune din punct de vedere al închirierilor de spaţii. Aceste rezultate au menţinut încrederea partenerilor noştri din piaţa bancară la un nivel ridicat şi s-au concretizat şi în actuala linie de finanţare acordată de către CEC Bank”, spune Virgil Tornoreanu, CEO Vox Property Group.

Proiectul de birouri Vox Technology Park, finalizat în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro, a înregistrat rezultate bune în ultimele 12 luni, peste 8.700 de metri pătraţi de birouri fiind închiriaţi de la debutul pandemiei COVID-19 pe plan local.

Printre companiile care au închiriat sau şi-au extins spaţiile în ultimul an în Vox Technology Park se numără Kromberg & Schubert, ATOSS Software, Tech Mahindra, Connect 44 Romania sau Casa Rusu.

”În 2020, CEC Bank a demarat colaborarea cu Vox Property Group, unul dintre  cei mai mari dezvoltatori imobiliari din zona de vest a ţării”, spune Laura Mihai, Director Clienţi Mari în cadrul CEC Bank.

PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant exclusiv al Vox Property Group în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

„Vox Technology Park şi Vox Vertical Village sunt două proiecte aparte, ce respectă cele mai înalte standarde de eficienţă energetică şi înglobează tehnologie de ultimă generaţie pentru a spori securitatea, confortul şi rentabilitatea clădirilor” adaugă Mihai Murgu, Partener PCF – Investment Banking.

Proiectul rezidenţial Vox Vertical Village este amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO