Cryptobusiness

Bitcoin, încotro? Implozia unui proiect de 60 de miliarde de dolari în doar câteva zile a lăsat piaţa în aer. Dacă preţul pică sub 24.000 ar putea ajunge mult mai jos

Bitcoin, încotro? Implozia unui proiect de 60 de...

Autor: Alex Ciutacu

19.05.2022, 16:56 1880

Bitcoin (BTC) ar putea încerca să testeze saltul peste pragul de 30.000 de dolari, joi, 19 mai, însă un grup de analişti citat de CoinTelegraph crede că punctul de rezistenţă care ar trebui urmărit este între 24-26.000 de dolari per monedă.

Concret, preţul BTC era la circa 29.400 de dolari joi, la momentul redactării acestui articol, conform datelor de pe platforma CoinMarketCap, care realizează o medie a cotaţiilor de pe mai multe platforme de exchange.

Prăbuşirea de 60 de miliarde de dolari a ecosistemului Terra de săptămâna trecută a declanşat haos în piaţa criptomonedelor, iar mişcările acesteia au devenit mult mai greu de anticipat pentru cei care vor să rămână în piaţă.

În timp ce o parte din analiştii din piaţa crypto aşteaptă să vadă un nou punct de rezistenţă la 32.000 de dolari sau chiar mai sus, alţii sunt de părere că scăderea BTC până la 23.800 de dolari săptămâna trecută nu reprezintă cel mai jos punct în care poate ajunge preţul monedei în perioada următoare.

Compania Whalemap, care analizează tranzacţiile celor mai mari investitori în Bitcoin, consideră că zona care trebuie urmărită este cea aflată între 24.000 şi 26.000 de dolari – în contextul în care aceasta este zona în care au plasat ordine mai mulţi investitori mari, denumiţi generic „balene”.

Dacă presiunea de vânzare este prea mare şi se coboară sub aceste praguri, analiştii Whalemap sunt de părere că va urma o scădere mai puternică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO