Cryptobusiness

Exchange-ul falimentar FTX vrea înapoi cele 93 de milioane de dolari pe care Sam Bankman-Fried i-a donat politicienilor în campaniile electorale

Exchange-ul falimentar FTX vrea înapoi cele 93 de...

Autor: Alex Ciutacu

06.02.2023, 13:42 523

Sam Bankman-Fried, fostul şef al falimentarului exchange crypto FTX, a contribuit cu zeci de milioane de dolari la campaniile electorale ale unor politicieni din SUA, înainte ca gigantul pe care îl conducea să dea în noiembrie 2022 cel mai zgomotos faliment din industria crypto. Acum, FTX vrea banii înapoi, potrivit CoinDesk.

Duminică, grupul FTX a anunţat că va trimite „scrisori confidenţiale” către politicienii şi beneficiarii politici ai lui Bankman-Fried, cerându-le să returneze sumele de bani până la finalul lunii februarie.

Într-un comunicat de presă, creditorii care încearcă să mai obţină ceva înapoi din rămăşiţele platformei de exchange au transmis că îşi rezervă dreptul de a încerca să îi forţeze pe beneficiarii politici să dea înapoi banii, plus dobândă, prin acţiuni în instanţă.

FTX a realizat donaţii de 93 de milioane de dolari către diferiţi politicieni din Washington, atât pentru Democraţi, cât şi pentur Republicani. Conform CoinDesk, unul din trei membri ai Congresului american ar fi primit contribuţii dinspre Sam Bankman-Fried.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO