• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8325
  • Leu / USD4.6725
Cryptobusiness

Google Pay recrutează un veteran de la PayPal şi se pregăteşte să intre mai puternic în plăţile cu crypto

Google Pay recrutează un veteran de la PayPal şi se pregăteşte să intre mai puternic în plăţile cu crypto

Autor: Alex Ciutacu

20.01.2022, 14:16 147

Gigantul Google a angajat un fost executiv PayPal pentru a dezvolta divizia de plăţi Google Pay pe mai multe planuri, inclusiv în spaţiul crypto, potrivit CoinTelegraph.

Arnold Goldberg va conduce divizia de plăţi a Google şi are misiunea de a coordona avansul companiei americane în piaţa serviciilor financiare şi în industria criptomonedelor.

„Acordăm o atenţie foarte mare criptomonedelor. (...) Evoluăm şi noi în acest sens pe măsură ce vedem o cerere mai mare din partea utilizatorilor şi din partea comercianţilor”, a declarat Bill Ready, preşedintele pentru comerţ al Google, citat de Bloomberg.

Google Pay este un sistem de plată online dezvoltat de Google care permite plăţi în aplicaţie, online şi contactless prin intermediul unor terminale precum telefoane mobile, tablete şi ceasuri inteligente.

Ca parte a noilor planuri, Google vrea să devină „un portofel digital cuprinzător”, care să poate includă elemente variate, de la bilete online, la bilete de avion şi până la paşapoarte de vaccinare, a spus Ready.

Google Pay nu a făcut mutări importante înspre industria criptomonedelor până anul trecut, când a început să lege câteva parteneriate. Acum, Ready vrea ca Google Pay să încheie din ce în ce mai multe astfel de parteneriate.

Spre exemplu, Google Pay a anunţat în aprilie 2021 un parteneriat cu Gemini, platformă de exchange pentru criptomonede. Acesta le permite utilizatorilor Gemini să cumpere Bitcoin prin Google Pay utilizând un card de debit sau de credit.

În luna iunie, compania a anunţat şi un parteneriat cu exchange-ul Coinbase, care le permite utilizatorilor să plătească bunuri şi servicii cu cardul Coinbase, prin intermediul Google Pay.

În octombrie, Google Pay şi platforma de exchange Bakkt au anunţat un parteneriat care le permite utilizatorilor Bakkt să plătească pentru bunuri şi servicii cu anumite criptomonede, prin intermediul Google Pay.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0061
Ieri: 4.9474
Azi: 4.6725
Diferență: -0,8825
Ieri: 4.7141
Azi: 5.8325
Diferență: -0,1353
Ieri: 5.8404
Azi: 4.8048
Diferență: -0,4599
Ieri: 4.8270