Cryptobusiness

O nouă prăbuşire de răsunet în piaţa crypto: Acţiunile Silvergate, una dintre puţinele bănci cu focus pe monedele digitale, au plonjat cu 58% pe bursa de la New York, după ce banca a anunţat că îşi ”evaluează capacitatea de a supravieţui” după implozia FTX. Coinbase şi alte exchange-uri au anunţat că nu mai acceptă plăţi intermediate de Silvergate

O nouă prăbuşire de răsunet în piaţa crypto:...

Autor: Ştefan Stan

03.03.2023, 12:53 2016

Acţiunile băncii Silvergate, axată pe criptomonede, au pierdut joi mai mult de jumătate din valoare, după ce creditorul a declarat că îşi evaluează capacitatea de a supravieţui pe piaţă, scrie FT.

Silvergate, cu sediul în California, una dintre puţinele bănci americane care se concentrează puternic pe cripto, a fost puternic afectată de recenta prăbuşire a preţurilor la monedelor digitale şi de implozia imperiului FTX al lui Sam Bankman-Fried, care era client al băncii.

Într-un document de reglementare depus miercuri, Silvergate a declarat că nu va putea să îşi depună la timp raportul anual la SEC. Aceasta a spus că nu va respecta termenul limită de 16 martie din cauza unei noi slăbiri a poziţiei sale de capital de luna trecută, când a raportat profituri sumbre pentru al patrulea trimestru.

Silvergate a precizat că "evaluează impactul pe care aceste evenimente ulterioare îl au asupra capacităţii sale de a continua să îşi continue activitatea în cele 12 luni care urmează după emiterea situaţiilor sale financiare".

Exchangeul Coinbase, listat în SUA, a declarat joi că nu mai acceptă sau iniţiază plăţi către sau de la Silvergate "în lumina evoluţiilor recente şi din abundenţă de precauţie". Bursa a adăugat că a avut o "expunere corporativă de minimis" faţă de bancă, iar tranzacţiile în numerar ale clienţilor instituţionali vor fi facilitate prin intermediul altor parteneri bancari.

Galaxy Digital, o companie de servicii financiare criptografice, a declarat, de asemenea, joi, că a încetat să mai accepte sau să iniţieze transferuri către Silvergate, adăugând că nu are "nicio expunere materială" faţă de bancă.

"Această acţiune a fost luată din abundenţă de precauţie pentru a asigura securitatea activelor clienţilor şi ale firmei", a declarat compania.

Acţiunile Silvergate au închis joi la New York cu 58% în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO