• Leu / EUR4.9050
  • Leu / GBP5.8089
  • Leu / USD4.7905
Cryptobusiness

Războiul din Ucraina a generat un parteneriat fără precedent în lumea crypto: Platformele de exchange FTX şi Kuna, platforma de staking Everstake şi guvernul ucrainean lucrează împreună pentru ca donaţiile în crypto să ajungă la Banca Naţională a Ucrainei

Războiul din Ucraina a generat un parteneriat fără precedent în lumea crypto: Platformele de exchange FTX şi Kuna, platforma de staking Everstake şi guvernul ucrainean lucrează împreună pentru ca donaţiile în crypto să ajungă la Banca Naţională a Ucrainei

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2022, 22:24 4795

Guvernul ucrainean a lansat o nouă platformă pentru donaţiile crypto, luni, alături de companii din mediul privat, într-un efort care marchează un parteneriat fără precedent între autorităţi şi lumea crypto, menit să simplifice modul în care criptomonedele se transformă în materiale militare necesare Ucrainei în faţa invaziei lui Putin, potrivit CoinDesk.

Platforma „Ajutor pentru Ucraina”, susţinută de platforma de exchange FTX, platforma de staking Everstake şi platforma ucraineană de exchange Kuna, va canaliza donaţiile crypto către Banca Naţională a Ucrainei, a declarat Vlad Likhuta, head of growth în cadrul Everstake.

Totodată, efortul este realizat în parteneriat cu Ministerul pentru Transformare Digitală din Ucraina.

Eforturile colective au atras până acum donaţii de peste 48 de milioane de dolari sub formă de BTC, DOT, ETH, SOL, USDT şi alte criptomonede, conform platformei de donaţi.

Astfel, războiul din Ucraina a generat un parteneriat fără precedent în lumea crypto între autorităţi publice şi entităţi private. FTX este responsabil pentru convertirea donaţiilor în bani fiat care sunt direcţionaţi către un depozit al Băncii Naţionale a Ucrainei.

Implicarea Everstake permite ca platforma „Ajutor pentru Ucraina” să poată accepta mai multe tipuri de criptomonede.

Banca centrală din Ucraina utilizează donaţiile atât pentru a susţine programe umanitare, cât şi pentru a sprijini forţele militare ale Ucrainei.

„Activele crypto s-au dovedit extrem de utile în facilitarea fluxurilor de finanţare pentru cetăţenii şi soldaţii ucraineni, precum şi în creşterea gradului de conştientizare asupra situaţiei, respectiv a implicării oamenilor la nivel global”, a declarat Oleksandr Bornyakov, un oficial de la ministerul pentru Transformare Digitală din Ucraina.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9050
Diferență: -0,3251
Ieri: 4.9210
Azi: 4.7905
Diferență: -0,8794
Ieri: 4.8330
Azi: 5.8089
Diferență: -0,4899
Ieri: 5.8375
Azi: 5.0290
Diferență: -0,2024
Ieri: 5.0392