• Leu / EUR4.9022
  • Leu / GBP5.4884
  • Leu / USD4.5747
Cryptobusiness

S-a tras linie în cazul Three Arrows Capital: Activele celebrului fond din lumea cripto au fost îngheţate. Fondatorii sunt de negăsit

S-a tras linie în cazul Three Arrows Capital: Activele celebrului fond din lumea cripto au fost îngheţate. Fondatorii sunt de negăsit

Autor: Daniel Belu

14.07.2022, 14:53 1703

Un judecător federal de la o instanţă de faliment din New York a îngheţat activele rămase ale fondului de acoperire criptografic Three Arrows Capital, ca urmare a căderii rapide a firmei, conform CNBC.

Judecătorul Martin Glenn din New York a aprobat marţi o moţiune de urgenţă pentru îngheţarea activelor Three Arrows. Acesta a menţionat în decizia scrisă că numai lichidatorii de faliment desemnaţi au autoritatea de a “transfera sau dispune în alt mod de orice active ale debitorului aflate în jurisdicţia teritorială a Statelor Unite”.

Ca parte a hotărârii lui Glenn, firma de consultanţă globală Teneo, care a fost desemnată să gestioneze lichidarea, a primit, de asemenea, permisiunea de a cita în instanţă fondatorii Three Arrows, Zhu Su şi Kyle Davies, precum şi băncile, platformele de exchange şi alte instituţii şi firme care au făcut afaceri cu 3AC.

Un motiv principal pentru această acţiune agresivă este faptul că locaţia fizică a lui Zhu şi Davies este “necunoscută în present”, potrivit avocaţilor care îi reprezintă pe creditori. Creditorii susţin, de asemenea, că lichidatorii din Singapore au descoperit că birourile 3AC erau goale, cu excepţia câtorva ecrane de calculator inactive.

După o pauză de aproape o lună de pe Twitter, Zhu a rupt tăcerea pe Twitter marţi dimineaţă, scriind că eforturile firmei de a coopera cu creditorii au fost întâmpinate cu “momeli”.

De pe contul său verificat, Zhu a partajat capturi de ecran ale unor e-mailuri trimise de avocatul său către avocaţii care îi reprezintă pe lichidatori. În aceste mesaje, avocatul a scris că familiile fondatorilor “au primit ameninţări de violenţă fizică”. El a mai spus că Zhu şi Davies au “lucrat sub o mare presiune de timp” şi a menţionat că “au trebuit să răspundă la întrebări din partea Autorităţii monetare din Singapore în ultima săptămână”.

În e-mail, Christopher Anand Daniel, avocatul lor, a spus că a ataşat o foaie de calcul cu detalii despre activele companiei şi a precizat că vor furniza informaţii suplimentare despre activele firmei “în mod continuu”, dar când CNBC l-a contactat cu privire la această foaie, nu au primit nici-un raspuns.

Three Arrows, cunoscută şi sub numele de 3AC, a gestionat active în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari până în luna martie. La 1 iulie, firma a solicitat protecţia împotriva creditorilor americani în baza capitolului 15 din Legea falimentului, după ce o prăbuşire a criptomonedelor şi colapsul proiectului stablecoin terraUSD (UST) i-au şters activele.

Înainte de depunerea cererii de intrare în faliment, un tribunal din Insulele Virgine Britanice a ordonat lichidarea fondului aflat în dificultate pentru a-şi achita datoriile.

Insolvenţa 3AC a avut deja un impact major asupra pieţei de criptomonede, deoarece multe instituţii au avut bani implicaţi în această firmă.

Brokerul de active digitale Voyager Digital a cerut protecţia Capitolului 11 al Legii falimentului după ce 3AC nu a putut rambursa cele aproximativ 670 de milioane de dolari pe care le împrumutase de la companie. Genesis şi BlockFi, cu sediul în SUA, platforma BitMEX şi platforma de exchange FTX sunt, de asemenea, afectate de pierderi.

 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9022
Diferență: -0,0286
Ieri: 4.9036
Azi: 4.5747
Diferență: 0,3884
Ieri: 4.5570
Azi: 5.4884
Diferență: 0,1734
Ieri: 5.4789
Azi: 4.9405
Diferență: 0,4452
Ieri: 4.9186