Cryptobusiness

Un nou atac dureros: platforma crypto Wormhole anunţă că restul fondurilor sunt în siguranţă după ce hackerii au furat 320 de milioane de dolari

Un nou atac dureros: platforma crypto Wormhole anunţă...

Autor: Alex Ciutacu

03.02.2022, 16:09 507

Platforma Wormhole, care conectează mai multe reţele blockchain, a anunţat că „toate fondurile sunt în siguranţă”, după ce hackerii au furat peste 320 de milioane de dolari în ceea ce se conturează drept al patrulea cel mai mare atac cibernetic din istoria pieţei crypto, potrivit Reuters.

Hackerii au furat 120.000 de monede ether, al doilea cel mai mare proiect din piaţa crypto, care valorau peste 320 de milioane de dolari la momentul anunţului.

Wormhole a anunţat joi că problema a fost rezolvată, fondurile sunt în siguranţă, iar echipa lucrează la restabilirea reţelei.

Firma de cercetare şi analiză pe blockchain Elliptic a semnalat că Wormhole a oferit atacatorilor o recompensă de 10 milioane de dolari în cazul în care returnează fondurile.

Aşa-numitele platforme de finanţe descentralzate (DeFi) au atras din ce în ce mai mult interesul pasionaţilor de criptomonede, prin instrumentele pe care le oferă în ecosistemul crypto. Totuşi, acestea s-au dovedit extrem de vulnerabile în faţa atacurilor cibernetice.

Informaţiile Elliptic arată că hackerii au furat peste 10 miliarde de dolari de pe platforme DeFi în 2021.

Cel mai mare jaf din istoria crypto s-a soldat cu pagube de 610 milioane de dolari de pe platforma Poly Network, dar trebuie menţionat că în acest caz atacatorii au returnat fondurile aproape integral.

În 2018, platforma de exchange cu criptomonede Coincheck a pierdut 530 de milioane de dolari în urma unui atac cibernetic. În 2014, exchange-ul japonez Mt. Gox era victim unui atac în urma căruia hackerii au furat jumătate de miliard de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO