Erate si precizari

Precizare de la Franklin Templeton

23.09.2014, 00:00 108

Cu privire la articolele publicate în ediţia de vineri 19 septembrie a ZF „Cel mai bine păstrat secret de pe bursă: cine sunt acţionarii Fondului Proprietatea“ şi „În culisele celei mai mari afaceri de pe bursă.

Cine sunt investitorii din spatele Fondului Proprietatea“, Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala Bucureşti face precizarea că „nicio entitate sau afiliat al Franklin Templeton nu deţine acţiuni la Fondul Proprietatea.

Fondurile de investiţii ale Franklin Templeton nu au cumpărat în niciun moment acţiuni la Fondul Proprietatea, din cauza unor restricţii interne stricte din cadrul Franklin Templeton care le interzic să investească în Fondul Proprietatea“.

Ziarul Financiar a redactat cele două articole în baza unor informaţii publicate de Reuters şi Bloomberg, care sunt încărcate individual de fondurile de investiţii, şi a redat punctul de vedere al oficialilor Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala Bucureşti.

Fondurile de investiţii îşi completează singure deţinerile în aceste terminale, eventuale inexactităţi de raportare nefiind sub controlul ZF. Mai mult, raportarea Franklin Templeton Investment Management Ltd din Scoţia de către Reuters ca acţionar al FP a fost o redare a informaţiilor disponibile la acel moment şi nu o interpretare a lor. Grupul Franklin Templeton are un birou la Edinburgh, Scoţia.

ZF a publicat în ediţia de vineri punctul de vedere al oficialilor Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala Bucureşti că „Franklin Templeton Investment Management Ltd din Scoţia nu deţine acţiuni la Fondul Proprietatea“ şi că „Franklin Templeton Investment Management Ltd Scoţia nu există ca entitate a Franklin Templeton“.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO