Eveniment

1 DECEMBRIE: Parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale în imagini - VIDEO ŞI GALERIE FOTO

Parada

Parada

Autor: Andrei Dumitrescu

01.12.2013, 12:40 608

Festivităţile din Capitală dedicate Zilei Naţionale au început la ora 11.00 cu salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, după care Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale şi ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", a interpretat Imnul Naţional al României şi, în semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă.

În continuare, au fost depuse coroane de flori din partea Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Guvernului.

Ulterior, au defilat peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI şi SPP şi aproximativ 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi SUA. Pe sub Arcul de Triumf au trecut şi 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave au survolat piaţa.

La paradă au asistat numeroşi oficiali, între care preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedinţii Camerelor, preşedintele Republicii Moldova, principele Nicolae, miniştri şi lideri ai partidelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO