Eveniment

100 de copii se vor întrece pe schiuri la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei naţionale de Schi Alpin din Poiana Braşov

100 de copii se vor întrece pe schiuri la cea de-a VI-a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.01.2024, 13:05 43

100 de copii cu vârsta maximă de 12 ani, cât şi juniorii de la grupele Under 14 şi Under 16 din cadrul cluburilor de schi alpin din România vor lupta pentru podium în probele de slalom şi slalom uriaş la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei Cupa Teleferic la Schi Alpin din Poiana Braşov. Competiţia face parte din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon (FRSB).

„În zilele de 25 şi 26 ianuarie, pe Pârtia Lupului Superior, cei mai buni schiori legitimaţi din România vin să lupte pentru podium în probele de Slalom şi Slalom Uriaş”, au transmis organizatorii competiţiei.

De asemenea, participanţii se vor întrece pentru unul din cele şase premii puse la dispoziţie de ogranizatorii competiţiei. „Premiul de 1.200 lei pentru ocupanţii locurilor 1 atât la fete cât şi la băieţi, 1.000 de lei pentru locul 2 şi 800 de lei pentru cei aflaţi pe poziţia a 3-a la finalul fiecărei probe.”

Potrivit organizatorilor, bugetul alocat anul acesta pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiei se ridică la valoarea de 75.000 euro, reprezentanţii estimând că anul viitor bugetul o să crească cu 50% iar câştigătorii vor fi trimişi să se pregătească două săptămâni într-o ţară din munţii Alpi.

„Încercăm să trezim apetitul şi pofta tinerilor pentru acest sport, iar pentru a face competiţia şi mai atractivă pentru juniori vrem ca anul viitor să mărim miza şi vrem să trimitem primii trei câştigători să se pregătească timp de două săptămâni într-o ţară din munţii Alpi”, a spus Ştefan Ţînţ, iniţiatorul competiţiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO