Eveniment

13 inspectori ANAF, prejudicii de 40 milioane de lei

13 inspectori ANAF, prejudicii de 40 milioane de lei
12.12.2016, 00:03 422

Conducerea ANAF a făcut sesizări penale pentru 13 inspectori, care ar fi prejudiciat statul cu peste 40 de milioane de lei, adeclarat, vineri, preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş, la un eveniment organizat la Palatul Victoria cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

„Direcţia Generală de Integritate (DGI), care colaborează cu instituţii din domeniul ordinii şi siguranţei naţionale pentru prevenirea şi combaterea corupţiei, de la începutul anului a întocmit 345 de acte de control privind conduita funcţionarilor ANAF şi a sesizat Comisia de disciplină, forul intern de judecată al ANAF, pentru 15 funcţionari publici de conducere, 20 de funcţionari publici de execuţie şi a întocmit 13 sesizări penale cu prejudicii constatate de peste 40 de milioane de lei. E important să fim transparenţi şi să recunoaştem dacă în interiorul nostru există astfel de probleme“, a declarat Dragoş Doroş.

El a mai spus că DGI benefiază de o finanţare de 2,3 milioane de euro – 85% din fonduri norvegiene, 15% fonduri asigurate de guvernul României, pentru modernizarea agenţiei. De asemenea, preşedintele ANAF a prezentat şi un studiu de evaluare a inspectorilor Agenţiei, potrivit căruia percepţia negativă privind ANAF este cauzată aproape la egalitate atât de comportamentul unor funcţionari ai ANAF (18%) şi de neînţelegerea cadrului legal de către contribuabil – 17%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO