Eveniment

150 mil. euro pentru trei spitale stau la Bruxelles pentru că administraţia se ceartă unde să le construiască

150 mil. euro pentru trei spitale stau la Bruxelles...

Autor: Ana Maria Lazăr

04.03.2016, 00:07 601

Fonduri nerambursabile de 150 mil. euro pentru trei spitale stau nefolosite pentru că admi­nistraţia se ceartă pe locul unde ar urma să fie ele construite. Şi asta după ce România s-a milogit ani de zile la Bruxelles să primească bani pentru spitale.

„N-a existat un consens pe plan local, din păcate, şi ani de zile politicienii locali s-au ciondănit câteodată în unele locuri pentru a pune o locaţie sau alta, dar acum în principiu eu ştiu că cele trei locaţii sunt deja stabilite. Mai trebuie foarte puţin, ne lipseşte această hartă a nevoilor me­dicale“, a admis ieri vicepremierul Vasile Dîncu.

Problema a fost ridicată de comisarul european Corina Creţu, care, la un seminar de specialitate, a arătat că 150 de milioane de euro destinaţi construirii a trei spitale regionale în România aşteaptă încă la Bruxelles, pentru care „nici măcar amplasamentele nu au fost definitivate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO