Eveniment

17 iunie 2022 – Paharul cu visuri: Vinuri proaspăt medaliate. Premii FIJEV şi TEHNO ART INOX. Cătălin PĂDURARU – VINARIUM

Autor: Catalin Paduraru

17.06.2022, 15:36 270

Vă invit ca, atunci când intenţionaţi să vă achiziţionaţi vinuri, să consultaţi lista câştigătorilor la Concursul Internaţional VINARIUM aici.

Pe lângă premiile clasice (OIV – rules), avem bucuria să oferim şi premii speciale. De fapt noi, echipa VINARIUM, doar le înmânăm. Ele sunt oferite de Federaţia Marilor Concursuri Internaţionale de Vin (VINOFED), Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin (FIJEV) – augmentate material de TehnoArtInox - şi de Partenerul Principal CORTEVA Agriscience.

Începem cu premiile FIJEV şi TehnoArtInox. FIJEV acordă premii speciale pentru vinurile româneşti cu punctajele cele mai mari, vinuri care au în componenţă soiuri româneşti sau sunt cupaje în care soiurile româneşti reprezintă minimum 50%.

Întâmplarea (?!) face să fi scris despre toate cele 3 vinuri, motiv pentru care vă voi prezenta şi notele de degustare ale Secretarului General FIJEV, dna Anne MEGLIOLI – jurat al VINARIUM 2022.

 

1. Domeniile Bohotin, Simbol - Tămâioasă Românească 2021

 

Culoare galben  pal, strălucitoare. Explozie aromatică de fructe exotice, în special banană, mango, papaya, urmată de pere Williams suculente, lămâie galbenă foarte coaptă şi câteva note distincte de grape-fruit. Dotat cu un echilibru bun, acest vin îşi va găsi locul în timpul unui aperitiv convivial cu prietenii sau al unei mese pe bază de peşte, chiar şi Carpaccio sau sushi. Eleganţa şi prospeţimea sa o vor face însoţitorul ideal pentru serile tale de vară.

(Anne Meglioli- Secretar General FIJEV)

 

2. Velvet Winery, La Ţigănci Rose – Fetească Neagră 2021

 

Culoare strălucitoare, deschisă, caise. Nas floral şi fructat de fructe de pădure roşii mici, cum ar fi zmeura, însoţit de note acrişoare de pomelo şi banane exotice. Vin  cu prospeţime şi o lungime bună asistată de o notă elegantă amăruie care permite acestui vin să însoţească feluri de carne albă sau peşte la grătar. Elegant, fin si apetisant acest vin va fi băut rece si poate fi “cheia” pentru multe ocazii.

(Anne Meglioli- Secretar General FIJEV)

3. Viile Metamorfosis, Via Marchizului – Negru de Drăgăşani 2020

 

Culoare roşu rubiniu intens. Eleganţa, puterea şi structura sunt evidente încă din primele momente. Descoperim  bogăţia şi complexitatea notelor : mure, condimente dulci, cuişoare şi nucşoara, chiar şi piper roz, fructe uscate precum nucile, cu câteva trimiteri florale de violete, pe un fundal bogat de fructe roşii şi negre abia coapte. Taninurile mătăsoase si bine integrate permite acestui vin să acompanieze preparatele din carne în sos, dar şi cărnurile la grătar, precum o coastă de vită sau pur şi simplu o plancha de carne de porc şi carne de vită fără a uita de brânzeturile tari destul de mature. Pentru a dezvălui potenţialul notelor sale aromatice, acest vin poate fi degustat şi la o temperatură puţin mai mare, între 18° şi 20° C.

(Anne Meglioli- Secretar General FIJEV)

 

Lista completa a vinurilor medaliate la VINARIUM 2022 aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO