Eveniment

19:41. Ponta:Identificarea victimelor în Muntenegru, întâriziată pentru că actele sunt în epava autocarului

Autor: Liviu Dadacus

24.06.2013, 19:41 189

"Am discutat şi în urmă cu câteva minute şi cu domnul ministru Corlăţean şi cu domnul ministru Arafat. Problema principală care întârzie identificarea e dată de o siuaţie până la urmă de înţeles: victimele nu aveau la momentul transportării la spital documente asupra lor. Dcumentele se află în epava autobuzului care probabil în acest moment se fac eforturi pentru a fi recuperată din această prăpastie împreună cu toţi reprezentanţii statului român, pentru că s-au deplasat acolo şi reprezentanţii noştri consulari şi ai poliţiei. Se fac toate eforturile pentru a se identifica cu certitudine, sută la sută, atât persoanele decedate, cât şi cele rănite", a spus Ponta.

El a arătat că, în măsura în care nu se vor putea face toate identificările la Podgoriţa, s-ar putea să continue la Bucureşti procesul de identificare pentru a avea certitudinea "sută la sută" asupra identităţii persoanelor decedate.

Totodată, Ponta a spus că informaţiile confirmate privind identitatea persoanelor decedate sau rănite vor fi transmise de autorităţi în momentul în care identitatea acestora va fi certă.

"Vreau de asemenea să spun eu şi să cer iertare familiilor victimelor. Imediat ce vom avea informaţii confirmate le vom transmite noi. Nu ar fi în niciun fel scuzabil să înştiinţăm familiile, fie acolo unde e vorba de persoane decedate, fie acolo unde e vorba de persoane doar rănite, care sunt încă în viaţă, înainte de a avea confirmarea foarte clară referitoare la identitatea acestora", a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO