Eveniment

21 de muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o fabrică de confecţii din Focşani, au COVID-19

21 de muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o fabrică de confecţii din Focşani, au COVID-19

Autor: Petre Mazilu

13.05.2020, 14:14 235

Un număr de 21 de angajaţi ai unei fabrici de confecţii din Focşani, judeţul Vrancea, sunt confirmaţi cu noul coronavirus. Toţi sunt din Sri Lanka, iar potrivit autorităţilor, primele cazuri au apărut la finalul lunii aprilie. 

Primele cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul muncitorilor asiatici au apărut la finalul lunii aprilie, când doi muncitori au fost testaţi pozitiv şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Focşani. Ceilalţi au fost duşi în izolare şi chiar la finalul celor 14 zile au apărut noile cazuri.

În prezent, 21 de persoane sunt confirmate, majoritatea fiind asimptomatice, conform rezultatelor testelor făcute de specialişti.

„Cei din Sri Lanka au fost ţinuţi sub observaţie încă de când au apărut primele două cazuri. Ei au fost în izolare. Iniţial doi muncitori au fost depistaţi pozitivi, ulterior s-a ajuns la şapte. Zilele trecute au testat 47 de persoane, printre care şi doi români, şi astfel au mai găsit 21 de persoane infectate. Acestea au fost duse la secţia de Secţia de Boli Infecţiose a Spitalului Judeţean din Focşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Vrancea, Adrian Creţu.

Zilele trecute, muncitorii din Sri Lanka au protestat, fiind nemulţumiţi de calitatea mâncării pe care o primesc în timpul izolării. Totuşi, surse din rândul instituţiilor de control din judeţul Vrancea susţin că muncitorii străini ar putea avea şi alte nemulţumiri legate de drepturile salariale sau de condiţiile de muncă.

„Muncitorii sunt de la o fabrică de confecţii. Este o anchetă în derulare. Zilele trecute, în locul în care erau cazaţi au fost nişte nemulţumiri. Ei au reclamat mâncarea, deşi au avut mâncare şi de la Crucea Roşie”, a precizat Adrian Creţu.

Încă de la venirea în România, muncitorii din Sri Lanka au fost împărţiţi în două grupuri mari şi astfel s-a evitat îmbolnăvirea unui număr mai mare de persoane.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667