Eveniment

30 de echipe din Bucureşti şi Cluj au intrat în finala hackathon-ului Innovation Labs

30 de echipe din Bucureşti şi Cluj au intrat în finala...

Autor: Ioana Nita

09.03.2015, 00:00 1269

În urma celei de-a treia ediţii a maratonului de programare organizat de Innovation Labs între 7 şi 8 martie au fost selectate 21 de echipe din Bucureşti şi 7 echipe din Cluj, care vor intra în programul de pre-accelerare prin care tinerii participanţi au parte de mentorat şi susţinere pentru a-şi pune în aplicare ideile de business în faţa investitorilor.

La hackathon-ul din Bucureşti au fost prezenţi peste 100 de tineri pasionaţi de tehnologie, care au prezentat în total 40 de idei în prototipuri în faţa juriului. Printre acestea se numără idei de produse care să rezolve probleme şi nevoi din medicină, securitatea reţelelor, retail, e-commerce, securitatea casei, sport, parcarea maşinilor şi altele.

Tinerii au fost mentoraţi, în toate cele 24 de ore de hackathon, de antreprenori de top şi profesionişti din industria IT&C, precum Andrei Ignat (Technical Director, Electronic Arts), Cristian Badea (CEO Avangate), Bogdan Doinea (Technical Manager Europe, Cisco),Marius Glod (VAS Expert, Orange Romania),Tudor Juravlea (User Experience Architect, ING) sau Antonio Eram (Founder, Netopia mobilPay)..

Din juriu au făcut parte 10 manageri ai unora dintre cele mai mari multinaţionale prezente pe plan local – Ixia, Orange, Carrefour, Microchip Technology, Cisco, Adobe, Electronic Arts, Microsoft FotoNation, preşedintele ANIS Andrei Pitiş şi cancelarul de stat Ioana Petrescu, precum şi reprezentanţi din partea fondului de investiţii 3TS Capital Partners şi al Ambasadei SUA. În luna mai, la Demo Day, echipele îşi vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate şi să beneficieze în continuare de sprijinul echipei Innovation Labs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO