Eveniment

70 milioane de lei pentru modernizarea porturilor Giurgiu, Bechet şi Corabia

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

17.02.2015, 00:00 1169

Complexul portuar Giurgiu, alături de porturile Bechet şi Corabia, gestionate de Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, vor fi modernizate prin investiţii cu o valoare cumulată de 70 de milioane de lei, inclusiv TVA. Indicatorii tehnico - economici ai investiţiilor, finanţate cu bani de la buget şi fonduri externe, sunt incluşi în trei proiecte de ordin elaborate de Ministerul Transporturilor.

Prima investiţie, care vizează lucrări de construcţii hidrotehnice în complexul portuar Giurgiu, are o valoare estimată de 23,2 milioane lei şi va dura 18 luni.

Proiectele din porturile Corabia şi Bechet vor costa 23,8 milioane lei, respectiv 22,8 milioane lei. Durata de realizare a investiţiilor va fi de 27 de luni în portul Corabia şi de 33 de luni pentru portul Bechet.

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale“ Giurgiu este deţinută de Ministerul Transporturilor, cu o participaţie de 80%, diferenţa fiind controlată de Fondul Proprietatea.

Porturile aflate în administrarea companiei au capacitatea de a administra un trafic de 15 milioane de tone anual, cele mai importante fiind Cernavodă, Călăraşi, Olteniţa, Giurgiu, Corabia, Bechet, Calafat şi Drobeta-Turnu Severin.