Eveniment

Acţiunile chinezeşti cresc puternic, după ce autorităţile de reglementare au redus taxa pe tranzacţiile cu acţiuni pentru prima dată de la criza financiară din 2008

Acţiunile chinezeşti cresc puternic, după ce...

Autor: Ştefan Stan

28.08.2023, 10:40 2481

Acţiunile chinezeşti au crescut luni, după ce autorităţile de reglementare au redus taxa pe tranzacţiile cu acţiuni pentru prima dată de la criza financiară din 2008 şi s-au angajat să încetinească ritmul ofertelor publice iniţiale, într-un efort de a stimula încrederea investitorilor, scrie FT. 

Indicele de referinţă CSI 300 al acţiunilor listate la Shanghai şi Shenzhen a condus pieţele asiatice în sus, urcând cu până la 5,5% în primele tranzacţii, înainte de a se retrage şi a urca cu 1,5%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a urcat cu 1,4 procente.

Creşterile înregistrate de acţiunile chineze au venit după ce Ministerul de Finanţe a anunţat duminică că va reduce la jumătate taxa de timbru percepută pentru toate tranzacţiile cu acţiuni, la 0,05%, pentru a "revigora pieţele de capital şi a stimula încrederea investitorilor", prima reducere de acest fel din 2008 încoace.

Separat, Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din China a declarat că va încetini ritmul ofertelor publice iniţiale, având în vedere "condiţiile recente de pe piaţă". Noile listări în China absorb adesea lichiditatea de pe pieţele mai largi şi pot scădea evaluările, deoarece investitorii de retail îşi retrag participaţiile pentru a investi bani în noile oferte de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO